Publicerad 2024-04-16

Ny detaljplan i Brittsbo till granskning

Den nya detaljplanen för Östersem 3:79 med flera i Brittsbo ska göra det möjligt med ett kommunalt huvudmannaskap för gatorna.

Karta över Lugnvik och Brittsbo med området Östersem 3:79 med flera markerat med rött.

I den detaljplan som gäller idag är gatorna reglerade med gemensamhetsanläggning. Ett kommunalt huvudmannaskap gör att ansvaret för skötsel och drift av gatorna kommer att liga på kommunen och inte delägare i en samfällighetsförening.

Detaljplanen var ute på samråd mellan den 16 september och den 7 oktober 2020. Efter samrådet har en dialog mellan ägaren till fastigheten Graniten 1 (Pilfinkvägen) och kommunen pågått. 2023 kom vi fram till en överenskommelse och arbetet med detaljplanen återupptogs.

Tyck till

Granskningen pågår mellan den 16 april och den 7 maj 2024.

Har du synpunkter/anmärkningar på planförslaget kan du lämna in eller sända in dem senast den 5 april 2024 till Östersunds kommun, Samhällsbyggnad, 831 82 Östersund eller på e-postadress samhallsbyggnad@ostersund.se

Tänk på att skriva kort och tydligt! Skriv särskilt om det du tycker är bra, dåligt, ska ändras eller läggas till i planen – så blir det lättare att förstå de synpunkter du lämnar.

Granskning

Granskningen ska visa det bearbetade planförslaget som kommunen vill anta och samtidigt ge dig en sista möjlighet att lämna synpunkter.

Tips. Prenumerera på våra nyheter och servicemeddelanden så håller du koll på viktig information från Östersunds kommun. Börja prenumerera

Sidan uppdaterad 2024-04-16