Östersunds kommunvapen

Du är här:

Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Hans Turtola, förskollärare

Porträtt Hans Turtola

Vintern, snön och skidorna är viktiga för Hans Turtola, han gillar att tävla, gärna långlopp. Därför har han bosatt sig i Östersund efter uppväxt i Kiruna, studier i Umeå och en period i Stockholm.

Vårvintern är bäst, att kunna åka skidor i shorts! Hans flyttade till Östersund efter förskollärarutbildningen. Nu arbetar han halvtid som förskollärare och halvtid som fritidspedagog på Ängsmogården.

Arbetet handlar både om matte och svenska med sexåringarna men också om att pyssla, leka och spela spel på fritids. Hans tycker om att jobba pedagogiskt också i det fria lekandet. Det är 19 barn i sexårsgruppen och femtio barn på fritids så det är full fart hela tiden. Hans trivs också med att försöka ta sig tid att se varje barn.

— Jag vet att jag behövs inom barnomsorgen! Det är viktigt
med manliga förebilder.


V

ad är bäst med att jobba inom Östersunds kommun?

— Jag har väldigt bra arbetskamrater och har fått nya vänner! När jag flyttade hit kände jag inte någon, men jag har snabbt funnit mig tillrätta. Alla är så öppna och tillmötesgående.

— Östersund är en småstad som erbjuder närhet till flera olika miljöer inom ett stenkast. Du har kustmiljö, fjäll och skogsmiljö, landsbygd och stadsmiljö. Allt alldeles runt knuten.

Publicerat:

2013-11-07
Kundcenter

063 14 30 00

Kontakt

Östersunds kommun

831 82 Östersund

Telefon: 063-14 30 00