Östersunds kommunvapen
Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Alfa 2:2

Handledare är: Annica Östman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Veckobrev v.6


Detta är ett axplock av vad vi hunnit med under veckan som gått: repeterat analoga klockan, Ute-Röris, övat dubbelteckning och ordklasser, mattediagnos, spelat rytminstrument, lärt oss lite om islam, skrivit brev till brevkompisarna i Brunflo och sett på film
om våra sinnen.

 


Torsdag 11/2

Uteidrott: längdskidor, ingen duschning. Om det är mycket kallt ska barnen ha med innekläder också.

 


Fredag 12/2

Matematikläxa: kunna hela analoga klockan (många har skrivit det på sitt mållöv). Eleverna har med sig en övningsklocka och klockstenciler i läxmappen.


Läsläxa: sidorna 96-101 i Diamantjakten. Låt barnen läsa kapitlet flera gånger och ställ ”Under ytan-frågor” på innehållet. Skriv kort om hur det gått att läsa där hemma.

 

 


Ny regel på skolan: barnen ska bära hjälm vid längdåkning, eftersom många åker fort på kullarna i skidleken på ängen.

 


Hälsningar
från fritidshemmet:


 Nu kan du fylla i ditt barns närvaro för Sportlov och Påsklov.
Listorna sitter i kapprummet.
 För att vi skall kunna se över bemanning samt göra matbeställning ber vi er fylla i för 

Sportlov senast 19 februari
och för Påsklov senast 16 mars.


 

 

 


Veckobrev v.5


Nästan samtliga elever har åkt längdskidor på rasterna den gångna veckan. De är jätteduktiga och tycker det är superkul. Många behöver träna på att knyta sina längdpjäxor själva. Det blir tungt för fröknarna att hinna med att knyta alla pjäxor inför varje rast.


Under veckans NO-pass arbetade eleverna i grupper och skrev fakta om ett varsitt sinne i ”Book Creator” på i-Pad. Sedan redovisade dem inför klassen och kamraterna fick ge respons på det de gjort. Alla elever lyckades så bra med uppgiften!


Alla 20 fantastiska elever hade med sig och visade stolt upp sina läxor i fredags. Bra jobbat där hemma!

 


Tisdag 2/2

Bibliotek


Torsdag 4/2

Uteidrott: längdskidor, ingen duschning. Om det är mycket kallt ska barnen ha med innekläder också.


Fredag 29/1

Matematikläxa: subtraktionsuppställning
med växling. Vi har jobbat mycket med det under veckan, men kolla gärna ändå så att de har räknat rätt på läxpapperet innan de tar med det till skolan.
Läsläxa: sidorna 91-95 i Diamantjakten. Låt barnen läsa kapitlet flera gånger och ställ ”Under ytan-frågor” på innehållet. Skriv kort om hur det gått att läsa där hemma.


Eftersom jag vill hinna hålla utvecklingssamtal för alla elever innan jag slutar, kommer jag påbörja dem redan v.7. Barnen har fått med sig en lista med tider jag önskar träffa er och jag har även mejlat er den. Det är svårt för mig att hitta andra tider, men om ni verkligen inte kan komma utsatt tid önskar jag att ni hör av er snarast så försöker vi ordna en annan tid.

 

 

 


Veckobrev v.4

 


Här är ett urval av vad vi arbetat med under veckan som gått:


Svenska: dubbelteckning, skriva saga för hand och på i-pad, läsa biblioteksbok.

Matematik: problemlösning, addition med uppställning och minnessiffra.

NO: kroppen.

SO: kristendom, Nya Testamentet, värdegrund.

Musik: ”Just Dance”.

Bild: grundfärger, blandfärger och nyans.

 


Torsdag 28/1

Uteidrott: skridskor, ingen duschning. Om det är mycket kallt ska barnen ha med innekläder också.


Fredag 29/1

Matematikläxa: ”Stora minus”.
Eleverna har fått ett övningspapper med stora subtraktionstabellen. Hjälp dem att göra matteläxan och identifiera vilka tal som är svåra. Öva sedan extra på just de talen.


Läsläxa:
sidorna 86-90 i Diamantjakten. Låt barnen läsa kapitlet flera gånger och ställ ”Under ytan-frågor” på innehållet. Skriv kort om hur det gått att läsa där hemma.


Eleverna har fått med ett informationsblad med poängsamlingsformulär till Alfaflåset.


Barnen får gärna ta med sig längdskidor till skolan att åka på raster och fritidstid. Skidor får inte förvaras i kapprummet! Om ni vill lämna kvar skidutrustningen på skolan måste ni/barnen be en fritidspersonal att låsa in den i boden.


Trevlig helg

önskar

Rebecca, Maria och Annica

 

 

 

 

 

 

 

Veckobrev v.3


Nu är vi igång med skolarbetet efter ett skönt jullov. Veckan har varit bra med ny placering i klassrummet och arbete som vanligt från första dagen. Eleverna fick göra en matematikdiagnos under veckan och det de behöver öva mer på har de fått i läxa.  Många hade läst flitigt och kryssat i läsbingot, så det var hård åtgång på vinsterna som delades ut i fredags.

 


Tisdag 19/1

Bibliotek

 


Torsdag 21/1

Uteidrott: skridskor, ingen duschning. Om det är mycket kallt ska barnen ha med innekläder också.

 


Fredag 22/1

Matematikläxa: individuella uppgifter i gula läxhäftet.
I 2:an ska eleverna kunna subtraktions- och additionstabellerna 0-20. Många tycker att ”Stora minus” är svårt och behöver öva mycket på detta. Hjälp gärna era barn genom att lite då och då ställa några frågor (tex 18-5, 20-16, 14-7 etc...)


Läsläxa: sidorna 80-85 i Diamantjakten. Låt barnen läsa kapitlet flera gånger och ställ ”Under ytan-frågor” på innehållet. Skriv kort om hur det gått att läsa där hemma.

 

 


Som jag berättade innan jul kommer Jan arbeta i klassen på torsdagar istället för Caroline. Han har skickar med en liten presentation om sig själv:

Jag heter Jan Lindblad och kommer att undervisa i klassen på torsdagar. Mestadels jobbar jag på Vallaskolans senaredel med svenska, engelska och matematik.
Min legitimation gäller dessa ämnen för åk 3-9. Jag ser fram emot att få vara en del av era barns språkutveckling! För egen del har jag ett barn i åk 1 samt ett barn som nyss börjat förskolan. Hör gärna av er om ni undrar över
något.

 

Vänliga hälsningar

Jan Lindblad   
jan.lindblad@ostersund.se

 

 

Publicerat:

2016-02-05

Kontakt

Östersunds kommun

831 82 Östersund

Telefon: 063-14 30 00