Östersunds kommunvapen
Lyssna på sidans text med ReadSpeaker

Omega åk 1:2

Handledare: Anna Nilsson


Veckobrev inför v.23 och 24 1:O

Vi har haft en fantastisk vecka. Det är väldigt roligt att se alla nöjda barn och vuxna. Och vilket väder!

V.23

Nu kommer en kortvecka igen. Vi är lediga från skolan torsdag och fredag.

På grund av detta får ni lite information även för v.24.

Sista läsläxan till onsdag s.76-79 samt skrivuppgift.

Ta med alla era biblioteksböcker till onsdag. De måste in innan sommarlovet.

Nu på måndag ska vi ha loppiset som Emil initierat. Eftersom vi startar kl 12.00 så ska barnen inte ha någon idrott då. Jag har pratat med Marielle och hon säger att de tränat alla moment som de ska i åk 1.

Ta med prylar som ni vill sälja. Pengarna ska skickas till behövande barn.

Jag är på datakurs på tisdag så Gabriella och Lars tar hand om klassen.

På onsdag kommer Björns mamma till oss för att visa skinn från bl.a. lo och björn. Om det blir dåligt väder får vi ta det senare eftersom det finns barn som är allergiska och vi därför måste vara ute.

V.24

Vi ska ha Valla Sommarspel på onsdag. Då har vi olika stationer på skolgården. Barnen samlar poäng, flickor för sig och pojkar för sig.

Så får vi se vilka som samlat mest. Stationer är hästhopp, skidor, potatisrace, zigzagboll, cykelrace, häcklöpning, höjdhopp, längdhopp och basket. Det kan vara bra att ha gymnastikskor.

Skolavslutning på fredagen den 14 juni. Alla barn kommer till klassrummet kl.8.00. Ni föräldrar går till sporthallen 8.00 så ni är på plats

kl 8.15 då underhållningen börjar. Bänkarna längst fram är reserverade för eleverna.

Klassföräldrarna föreslår att vi har fikaknytis i klassrummet efteråt.

All fika kan ställas i rummet innan klassrummet innan föreställningen.

MVH/Anna, Gabriella, Lars


Veckobrev för två veckor v.19 och 20

Dags igen för ledighet torsdag och fredag. Fritids är öppet på fredag men inte skolan. Jag skriver därför för två veckor.

Jag kan berätta att v.22 har vi elevens val. De har valt någon av grupperna: Från fablernas värld till fantasy, Mattekul, Historiespanarna och Naturspejarna.

Läxa till v.19 Läsläxa till onsdag den 8/5 ”Usel och dum” s.67-70 samt skrivuppgift. Ingen veckans ord eftersom de är lediga på torsdag. Ta med biblioteksböckerna på onsdag.

Läxa till v.20 Onsdag 15/5 läsläxa ”En hemlig klänning” s.71-72 samt skrivuppgift. Veckans ord till torsdag 16/5. Solen, bilen, båten, huset, målet och sjukhuset. Bad för halva klassen fredag den 17/5.

Några få har inte bokat utvecklingssamtal. Jag vore tacksam om vi kan göra det snarast.

På tisdag ska jag på datakurs på förmiddagen. Gabriella jobbar för mig och Jacob Stigenius hjälper henne.

Trevlig ledighet/ Anna, Gabriella och Lars


Veckobrev inför v.18 1 Omega

Vi har börjat med ett nytt område inom biologi. Vi ska ett tag framöver arbeta med människokroppen. Främst kroppens yttre delar. Men vi kan nog inte hålla oss från att titta lite även på det som finns under skinnet t.ex. skelettet.

Nu vill barnen ha en leksaksdag igen. Vi tar med leksakerna på fredag. Visserligen har halva klassen bad men de får visa efter lunch.

Läxa:

Läsläxa till torsdag denna gång eftersom det är röd dag på onsdag. Kapitlet ”Tjuvpojken” samt skrivuppgift. Även veckans ord tas med på torsdag. Orden är: röd, blå, gul, grön, vit och silver.

Barnen har målat 6-kamrater som de får med sig hem att träna på. De behöver inte ta med papperet tillbaka till skolan. Jag förhör dem på fredag.

Bad för halva klassen på fredag.

Trevlig helg/ Anna, Gabriella och LarsVeckobrev inför v.17 1 Omega

Abdi som arbetat på skolan i två år slutar hos oss och ska börja studera.

Eftersom han hjälpt till även 4:O när de gick i trean så bjöd vi in dem på glass samt för att ta adjö av Abdi.

Barnen hade ritat teckningar och vikt origamifigurer som Abdi fick.

Han fick höra snälla saker av barnen, som att de var glada för att han hjälpt dem på lektioner, lekt och spelat fotboll med dem på raster och på fritids.

Dessutom har barnen, om de känts sig ensamma, kunnat gå till honom.

Abdi har lovat att komma och hälsa på.

Åsa som arbetat i klassen en timme per dag har börjat hjälpa till i en förskoleklass. Istället så arbetar Lars Strandfors hos oss.

Läsläxa till onsdag s.59-63 samt skrivuppgift.

Veckans ord till torsdag. Dessa ord ska de öva på; får, såg, där, när, lök samt eld.

Bad för halva klassen på fredag.

Trevlig helg önskar Anna, Gabriella och Lars


Veckobrev inför v.16

Omega 1 Nu på fredag skall den halvan av klassen som inte simtränade i höstas åka till Östbergsbadet. Gabriella följer dem. De åker ca 8.30. Barnen simtränar mellan 9.10-9.55. De lär vara tillbaka strax före lunch. Det blir fem träningstillfällen; v.16-18 samt v.20-21.

Läxor

Nu har barnen fått den nya skrivläxan ”Veckans ord”. Jag har skickat med en blå skrivbok som barnen skall ta tillbaka på torsdagar. Inuti detta häfte finns instruktioner hur det hela fungerar.

Läsläxa till onsdag kap ”Kluriga kusiner” samt skrivuppgift. Ta med biblioteksböckerna till fredag.

Jag har ju startat utvecklingssamtalen. Det är flera av er som ännu inte lämnat in papperet med förslag på samtalstider. Alla tider är bokade fram till v.18.

Barnen har fått beröm av Marielle på idrotten. Hon tycker att de är så duktiga att stanna upp och lyssna när hon ger instruktioner. Hon tycker också att de är så aktiva samt duktig att prata om vad de lär sig. Kul tycker vi.

Jag och Gabriella kan säga detsamma. Klassen är duktiga på att ge varandra arbetsro. Det kan ibland bli lite surrigt i slutat av en lektion om de är trötta.

Vi har gjort en undersökning i klassen om hur de har det på skolan. Barnen hittade på egna frågor som t.ex.: Har du det bra på rasten? Har du någon att leka med? Smygritar du på lektionerna? Tycker du det är roligt att jobba med skolarbete? De har utgått från en 10-gradig skala. Vi har pratat om resultaten och funderat hur vi kan få till det bättre. Eftersom det var rätt stor skillnad på hur pojkarna och flickorna svarade så delade vi dem i två grupper efter att först ha tittat på resultaten tillsammans.

Abdi gör sin sista vecka hos oss. Han skall börja studera nu när han lärt sig så bra svenska med hjälp av barnen. Vi tycker det är mycket tråkigt. Han har hjälpt oss under lektionerna och lekt med barnen både på raster och på fritids. Vi ska äta glass för att inte fira men väl ”ofira” att han slutar. Kanske får vi se honom arbeta på något apotek i framtiden. Han hade nämligen börjat en farmaceuptutbildning i Etiopien innan han flydde.

Trevlig helg från oss

Veckobrev inför v.13 samt påsklovet

Ja så var det snart dags för nästa lov.

Skärtorsdagen är en vanlig skoldag fast vi kommer att syssla med lite andra saker då. Vi ska fara till Blåkulla och träffa förhoppningsvis både påskkärringar, påskgubbar, häxor och kanske en och annan katt, höna, tupp och kyckling. Barnen får gärna vara utklädda denna dag.

Läsläxa till onsdag s.52-55 samt skrivuppgift. Jag behåller läxan här på skolan över påsken. Träna på tiokamrater till torsdag. 10 + 0, 9+1, 8+2, 7+3, 6+4, 5+5

Efter påsk ska de få en ny läxa kallad veckans ord, den som jag berättade om på föräldramötet. För er som inte kunde närvara under mötet så finns information om hur läxan fungerar inklistrat i läxboken. Jag förhör på fredagar så skicka med skrivboken då så skriver de in en ny läxa.

Vi har börjat med en ny NTA-låda som heter balansera och väga. Jag skickar med ett informationsblad om den lådan.

Vi önskar er en trevlig helg och ett skönt påsklov framöver. Anna, Gabriella och AbdiVeckobrev inför v.12 1:O

Trevligt att så många föräldrar kunde komma på Öppet Hus. Barnen uppskattade verkligen att få visa er NTA. Vi har gjort en utvärdering som ni får ta del av se bifogat papper eller fil.

På måndag har vi som ni vet Valdagen. Vi har hjälpts åt i klassen att fixa skjutsar till Ladängen för de barn som inte hade några. De som ska till Skidleken går men får sina skidor körda dit och hem av vaktmästaren. Märkta skidor är bra att ha!

Vi bjuder på korv med bröd och dricka. Vill man ta med sig eget fika går det bra.

Enbart läsläxa till onsdag s.48-51 samt skrivuppgift.

Marielle har uppdaterat ett nytt idrottsschema som räcker fram till sommarlovet.

Halva klassen har inte tränat simning. Detta kommer att ske först v.16-18 och 20-21 på fredagar.

Barn som vill lära sig att spela ett instrument är välkommen till Kulturskolan onsdagen den 20 mars kl.18.00 på OSD.

De bjuder på konsert. Efteråt får barnen prova att tuta i lurar, spela på fioler, se på teater och ställa frågor.

Www.ostersund.se/kulturskolanlänk till annan webbplats

Efter påsk börjar jag utvecklingssamtalen. Jag skickar hem en lapp där ni kan fylla i de tider ni kan komma. Denna lapp lämnas tillbaka till mig snarast så får ni en inbjudan av mig. Ni ska även ha en lapp om kravnivåerna för varje ämne. På denna lapp stryker jag över med överstrykningspenna de områden som ert barn behöver träna mera på.

Klassföräldrar denna termin är Astrids, Elisas och Josefins föräldrar.

Björns mamma undrar om vi vill att hon ska visa djurhudar från vilda djur i Sverige som t.ex. lo. Häftigt! Vi behöver veta om något barn inte tål päls. Isåfall sparar vi längre fram i vår då vi kan vara ute och kika.

Hör av er om ert barn är allergiskt.

Trevlig helg/ Anna, Gabriella, Abdi
Veckobrev inför sportlovet och v.11. 1:O

Barnen är förtjänat av ett litet lov nu tycker jag. De jobbar så flitigt ska ni veta.

Kom ihåg att lämna tillbaka svarslappen om Vallaskolans valdag senast tisdag den 12 mars.

Jag har behållit läsläxan på skolan över lovet men de får gärna läsa andra texter.

Ha det så gott under sportlovet/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi


Veckobrev inför v.9 Omega 1

Vi ska ju ha Öppet Hus efter sportlovet (tis 12/3 14.30-16.30) och vi har bestämt att ni ska få göra experiment med NTA-lådan ”Fasta ämnen och vätskor”. Klassen och jag hoppas att många av er föräldrar vill komma till vårt vetenskapsrum och prova på. Ni får hjälp av unga vetenskapsmän som står vid olika stationer.

Läsläxa: ”Åh! Gröt-gråt” s.45-47 samt skrivuppgiften.

Ta med biblioteksböckerna till torsdag så kan vi låna nya inför sportlovet.

Välkomna till föräldramöte på torsdag 28/2 kl 18.30- ca 20.00. Gå in via förskoleklassens dörr. Den kan jag låsa upp. Jag berättar lite om kravnivåerna i ettan samt matte- och läsinlärningstips. Om någon har något att ta upp under mötet så säg till innan så att jag kan beräkna tiden. Ni kan maila, skicka en lapp eller prata med mig på skolan.

Nu ska jag skriva rätt datum! Vallaloppet sker nu på fredag den 1 mars. Det är ett lopp för längdskidor. Om man vill får man starta i en tävlingsklass eller så i motionsklassen. F-2 startar 8.30. Omega 5 skall ha uppvärmning samt lite teknikträning med alla barn innan de åker. Vi ses först i klassrummet kl 8.00.

Kan ni hjälpa barnen att ställa upp alla skor innan de går hem för dagen. Städpersonalen har svårt att komma åt under barnens klädhyllor.

Vi har fått uppgift om hårlöss. Skulle ni kunna luskamma era barn i helgen?

Måndagen den 18 mars ska vi ha en valdag då barnen kan välja mellan att åka längd på Skidleken eller utför i Ladängen. Se separat papper.

Ha det gott i helgen/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi

Veckobrev inför v. 8 Omega 1

Barnen leker väldigt bra ute på rasterna. De flesta åker skidor eller snowracer. Detta bidrar säkert till att det är så lugnt ute på skolgården. Sysselsättning är A och O.

Läxa till onsdag; läsläxa s. 41-44 samt skrivuppgift.Ingen matteläxa denna vecka.

Nu på fredag ska vi ha Vallaloppet. Vi åker längdskidor runt en bana på skolgården.

Välkomna till föräldramöte torsdagen den 28 februari 18.30- ca 20.00.

Ni är även inbjudna till Öppet Hus tisdagen den 12 mars 14.30-16.30. Vi visar lite av vår verksamhet. Femmorna kommer att sälja varmkorv under Öppet Hus.

Tidigare skrev jag vilka vinterfriluftsdagar vi ska ha framöver. Valdagen vecka 12 är flyttad till måndagen den 18 mars. Detta på grund av att vi har fått hyra Skidleken och Ladängen då. Vi kommer att skicka ut ett papper senare där barnen får välja var de vill vara under denna dag.

Sportlovet står inför dörren. Omegaorken fortsätter ju över detta lov. Ta med poängpapperet v.11 för då ska vi ha prisutdelning. Har ni några saker att skänka till prisbordet så tar vi tacksamt emot det. Vi lottar ju ut de flesta priser så ju fler vi får in desto fler barn får pris.

Ha det gott i helgen/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi


Omega Fritidshem vecka 8

På lillfritids arbetar Anders, Åsa, Heléne, Gabriella och Inga.
På storfritids arbetar Gunnar, Paula, Tomas och Pär, Caroline.

Telefonnummer lillfritids f-1 143651. Telefonnummer storfritids 2-3 143837.
Mobilnummer 070 2855471.
Storfritids barn går över till lillfritids klockan 16.30 månd-torsd, 15.30 fredagar.
Efter klockan 17.00 går vi över till avdelningen Hallonet på Önegårdens förskola, telefonnummer 144437.
Ni som behöver omsorg innan 7.30 och efter 17.00, meddela fritids senast fredag veckan innan på tidslistorna, så vi kan meddela förskolan. Ändringar efter fredagen meddelas direkt till Hallonet.
OBS ! För er som behöver frukost på förskolan, kom senast 7.00!
Ni som vet med er att ni bytt telefonnummer kom ihåg att uppdatera fritids kartotek.

Lovlistorna är sitter uppe, sista dag för att fylla i tider för sportlovet är 21/2, för påsklovet 14/3, efter sista datum kontakta Maria Lundman, om ej tider är ifyllda räknas barnen som lediga.

Lillfritids

Måndag: Madrassåkning vid Ängegårdsbacken för fsk 2 14.30-15.30.

Tisdag: Sporthall för fsk 2 15.15-16.00. OBS! Tag med gymnastikskor.

Onsdag: Madrassåkning vid Ängegårdsbacken för 1:or 14.30-15.30.

Torsdag: Madrassåkning vid Ängegårdsbacken för fsk 1 14.30-15.30.

Fredag: Maskfest i samlingssalen! 13.00-14.30 Barnen har på sig sina gipsmasker och vi har roliga aktiviteter.

Storfritids

Måndag: Sporthall för 3:or 14.45-16.00

Tisdag: Koka korv på Trangiakök för 2:1 14.30-16.00. Drama åk 3 14.30-15.30

Onsdag: Koka korv på Trangiakök för 2:2 14.30-16.00. Drama 2:1 14.30-15.30

Torsdag: Koka korv på Trangiakök åk 3 14.30-16.00 Drama 2:2 14.30-16:00

Fredag: Eget val.

Veckobrev inför v.7 1

Omega Vi hade en härlig dag under Valla Vinterspel och vädret var på vår sida. Förnöjda barn kämpade hårt och samlade en massa poäng i skidspår, backar och på is.

Läsläxa till onsdag s.36-40 samt skrivuppgift. OBS! Marielle hade skrivit ett idrottsschema men hon skrev fel dag. Det är idrott på måndagar och inget annat.

Barnen har ju fått en lapp om Omegaorken där de samlar poäng. Har ni möjligen några saker att skänka bort som priser? Vi tar tacksamt emot dessa. Vecka 11 ska barnen ta med sig Omegaorks-papperet och så ska vi har prisdragning i slutet av den veckan.

Jag flaggar ännu en gång för Öppet Hus som vi skall ha tisdag den 12 mars mellan 14.30-16.30.

Trevlig helg önskar Anna, Gabriella, Åsa och Abdi.


Veckobrev inför v.6 1 Omega

På torsdag ska vi ha VVS, Valla Vinterspel. Se separat papper. Marielle har nu gjort ett idrottsschema. Skickar det, VVS-papper och fritidsbrev som bifogad fil till er som får veckobrevet via mail. Hoppas det fungerar. Om inte säg till.

Läsläxa till onsdag s.31-35 ”Rövare” samt skrivuppgiften; Har du spionerat på någon? Berätta. Rita gärna.

Tiokamraterna till fredag då jag har förhör. Som vanligt lämnar ni övningspapperet hemma.

Ta med biblioteksböckerna på fredag. Barnen älskar att ha ”leksaksdag” då de visar och berättar om en leksak. Vi har bestämt att vi ska ha den dagen på fredag.

Jag kan redan nu berätta att vi ska tisdag den 12 mars mellan 14.30-16.30. Välkomna att se lite av vår verksamhet då. Skriv gärna in detta datum i era agendor.

Trevlig helg önskar Anna, Gabriella, Åsa och Abdi
Veckobrev inför v.5 1 Omega Härliga vinterdagar har det varit nu ett par dagar och det är roligt att se hur barnen åker snowracer. De har kul och får dessutom bra kondition när de konkar uppför backen. Nästan hela klassen har också lekt hotell i snön med receptionist, städerskor och gäster. Först var det ett tiotal som lekte detta. De tog initiativ till att bjuda in resten av klassen. Toppen tycker jag! Det blev dock lite struligt när det blev så många. De var inte arga på varandra utan mer besvikna. Många viljor. De ska försöka igen. De tränar det sociala, vilket ju är väldigt bra.

Läsläxa till onsdags.27-30 ”Inlåsta” samt skrivuppgift. De får med sig ett papper hem med 9-kamraterna. Träna in dessa till fredag då jag förhör dem. Papperet behöver ej tas tillbaka till skolan. Ni vuxna kan hjälpa barnen genom att fråga : Vilken är tvåans niokamrat, fyrans niokamrat osv?

Nästa vecka startar vi Omegaorken. Det är frivilligt att vara med. På ett separat papper som barnen får med sig hem kan ni skriva poäng utifrån fritidsaktiviteter som de gör. Man noterar poäng från v.5- v.10. Sedan tas lappen med till skolan v.11 och så har vi prisutdelning. Den flicka och pojke i varje klass som samlat mest poäng får första pris därefter lottar vi ut resten av priserna. Vi tar tacksamt emot saker till prisbordet. Förra året fick vi in så mycket att alla barn fick ett pris. Ni kan väl kika därhemma om ni har något ni kan undvara.

Skridskor fortsätter de att åka på måndagar v.5-6. Därefter längdskidor v.7-8.

Vår elevrådsrepresentant Pontus är inbjuden till elevrådsutbidning fredag 1 februari 8.30-12.00 på Östbergsskolan. Lunch ingår. Gabriella följer med och åker buss med alla representanterna.

Jag, Anna, ska vara tjänstledig måndag och tisdag på grund av en väns begravning i Göteborg. Lars Strandfors vikarierar för mig.

Trevlig helg/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi


Veckobrev inför v.4 Omega 1 Vi arbetar med en årstidsbok och håller just nu på med svenska däggdjur och hur de klarar vintern. Vi har tittat på en låda kallad ”Gissa bajset” som jag har. I samband med detta så ville en del av barnen visa skelett, tänder och liknande från svenska djur. Om de får för er föräldrar så är det spännande att få se det för oss övriga. Läsläxa s.23-26 kap; Elin samt skrivuppgift till onsdag. Matteläxa 8:ans kamrater. Alla barn har delat upp talet 8 på ett speciellt papper som ligger i läsläxmappen. Träna på kamraterna. Papperet ska ej tillbaka till skolan. Jag förhör på fredag. Skridskor på idrotten på måndag. Barnen behöver ej ta med handduk. De hinner inte duscha. Det tar nämligen tid att ta på och av skridskor. Föräldrar har frågat när andra hälfter av klassen ska simträna. Det blir nog först efter påsklovet tror vi. Det är badmästaren på Östbergsskolan som ger oss tider. Ha det gott i helgen/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi


Veckobrev inför v.3 1 Omega Nu är vi igång. Glada barn! Roligt att de verkar gilla att komma tillbaka efter jullovet. Som jag redan nämnt så är idrotten flyttad till måndagar kl. 12.00. I övrigt är schema och sluttid oförändrad. Nu på måndag ska barnen åka skridskor. Om ni saknar skridskor till ert barn så hör av er. De kommer att åka skridskor v. 3-5. Läsläxa till onsdag; ”Leka och lära” (ev. även annan text om detta är angivet på läsläxlappen) samt skrivuppgift. Ta med biblioteksböckerna till fredag. Här kommer en blänkare om framtida friluftsdagar. To 7/2 VVS (Valla vinterspel). Olika aktiviteter så skidor, skridskor och hjälm behövs. Fr 1/3 Vallaloppet. Skidor. Ti 19/3 Valdagen då barnen väljer mellan längdskidor, slalom eller skridskor. Trevlig helg alla/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi


Veckobrev inför v.51 och jullovet. Omega 1

Sista veckan inför jullovet.

Som jag tidigare meddelat är ni välkomna till julfirande i Frösö kyrka onsdag den 19/12. Vi träffas 17.15 i kyrkan. Det hela börjar 17.30. Barnen får gärna vara klädda i något rött. Har man en tomteluva passar det fint till sången de ska uppträda med.

Torsdag är det skoldag för alla fram till och med lunch. Fritids börjar 11.45.

Vårterminen börjar måndag den 7 januari 8.00.

Läsläxa till onsdag kap. ”Anna” samt skrivuppgift. Jag behåller läsläxpärmen här i skolan över lovet.

De ska också träna 7-kamrater till denna dag. Barnen har gjort ett liknande papper som de gjorde förra veckan när de delade upp talet sex. De behöver inte ta med papperet tillbaka. Jag förhör dem på skolan.

Vi får tacka för en fin hösttermin med er barn och önska er en trevlig helg nu samt en trevlig jul/ Anna, Gabriella, Åsa och AbdiVeckobrev inför v.50 Omega 1

Vi hade en fantastisk dag med Mia Kempff och ”Musiklådan” i tisdags.

Hon är en duktig musikpedagog som fick barnen att musicera tillsammans på olika instrument. Vi har gjort en utvärdering och teckningar till henne. Därefter tog vi fram Melodifestivalen från 1982 på youtube och dansade till låten ”Hallå hela pressen”. Mia var nämligen,med i den gruppen som framförde sången. 30 år sedan och vi kände igen en ung Mia, då 18 år.

På torsdag firar vi Lucia genom att lyssna på sånger framförda av högstadieelever.

På fredag ska vi ha julpyssel i faddergrupper hela dagen.

Kan alla ta med sig en liten glasburk som passar till ett värmeljus. Vi ska göra vackra ljuslyktor. Om ni har fler burkar så vore jag tacksam om ni kunde ta med er någon extra. Det finns alltid någon som inte hittat någon eller glömt.

Läsläxa till onsdag, Kap 3 ”Skolan”. Glöm inte skrivuppgiften.

Barnen har också gjort en egen matteläxa. De har ett papper med 6-kamrater som de ska försöka lära in. Det är väldigt bra att snabbt veta vilket tal som tillsammans t.ex. med 2 blir 6. En del av er barn var inte här när vi gjorde papperet. Ni får dela upp 6 och måla klotsarna i två färger hemma samt skriva talet t.ex 5+1=6, 4+2=6 o.s.v.. Gör dem i ordning så ser ni ett visst mönster som framträder. Ni behöver ej ta med papperet tillbaka till skolan. Jag har ett litet förhör på torsdag.

Julfirande onsdag den 19/12. Samling Frösö kyrka 17.15 då allt börjar en kvart senare. Det är bra om barnen har något rött på sig. Har man dessutom en tomteluva så funkar den fint till musikbidraget som klassen ska göra.

Skoldag på torsdag fram t.o.m. lunch.

Trevlig vit snöhelg/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi
Veckobrev inför v.49 Omega 1 Vi skall ha ett frivilligt julfirande i Frösö kyrka onsdagen den 19/12 kl 17.30. Eftersom barnen står för programmet så samlas vi 17.15. För kännedom så går alla barn i skolan på förmiddagen torsdagen den 20/12. Lunch som vanligt. Vallaskolan har tagit ett beslut att inga inbjudningar (ex till födelsedagskalas) får delas ut till elever på skolan. Hädanefter får allt skötas hemifrån. På tisdag kommer ”Musiklådan” till klassen. Det är en musikpedagog som skall göra musik tillsammans med barnen. Se bifogad inbjudan. Läsläxa till onsdag kap 2 ”Mille” s. 8-10 samt skrivuppgift. Ha det gott i vinterhelgen/ Anna, Gabriella, Åsa, AbdiVeckobrev inför v.48 1 Omega

Tänk att det snart är jul. På fredag kommer vi att fira första advent här på skolan.

Jag kan redan nu berätta att vi kommer att ha ett frivilligt julfirande i

Frösö kyrka 17.30-18.30 onsdagen den 19 december.

Barnen går i skolan t.o.m. torsdag den 20/12 och slutar 10.50. Alla barn får äta lunch. Därefter tar fritids vid. Detta kan vara bra att veta inför era planer till jul.

Barnen har nu fått sin nya läsläxa. Instruktioner finns med i den nya läsläxemappen. Prata runt texten med era barn. Innan de börjar läsa så fundera över vad man får reda på när man läser rubriker och tittar på bilder. Om ett ord är svårt att läsa så uppmärksamma dem på att om det är ett sammansatt ord, t.ex. fotbollsskor, så kan man dela upp det.

Trevlig helg önskar Anna, Gabriella, Åsa och Abdi

Veckobrev inför v.47

1:O Vi har haft en härlig vecka under elevens val. Nöjda, kreativa barn och nöjd personal. På måndag är vi inbjudna till Länsbiblioteket. De ska visa oss runt och ge oss lite boktips. Vi ska vara där kl 9.15 så vi åker runt halv från skolan. Vi äter lunch på skolan. Om någon kommer för sent så får man vara inne i förskoleklassen hos Eva Matsson. Hennes klassrum är i Pelarsalen.

Läxa som lämnas in senast fredag. Jag skickar med en matteläxa som är kopplad till det barnen arbetar med just, nu nämligen subtraktion. Den nya läsläxan får de till v.48. Den ger jag nu på onsdag och då börjar vi med den gemensamma läsläxan ”Förstagluttarna”.

Idrott på tisdag.

Ta med biblioteksböckerna till fredag.

Det börjar gå magsjuka på skolan. Om ditt barn blir sjuk håll gärna barnet hemma någon extra dag.

Det är inte lång tid kvar till jul. Vi skulle behöva små glasburkar, typ barnmatsburkar, till julpyssel som kommer framöver. Vi tar tacksamt emot sådana.

Trevlig helg önskar Anna, Gabriella, Åsa och Abdi

Veckobrev inför  novemberlovet och v.45

Vi har haft en intressant vecka med mycket jobb runt FN. Kom gärna in och titta på barnens bilder som de gjort till barns rättigheter som står i Barnkonventionen. Kika också på vår jord med gubbar och gummor på.

Barnen har inte fått någon läsläxa. Först är det lov sedan är jag tjänstledig och v.46 är det elevens val. Så inte förrän v.47 kommer jag att ge ny läxa och då byter vi bok så att alla läser samma historia (finns i tre nivåer).
Jag uppmanar er dock att fortsätta läsa annat under dessa läxfria veckor.
Som jag tidigare skrivit så vikarierar Gabriella för mig måndag till torsdag v.45.

Vecka 46 då det är Elevens val samlas alla i sitt vanliga klassrum på måndag morgon kl. 8.00. Efter upprop går sedan eleverna till sina respektive grupper.

En liten blänkare om att vi blivit inbjudna till Länsbiblioteket. Vi kommer att åka dit måndagen den 19 november.

Nu får ni alla ha en riktigt skön ledighet från skolarbetet.    

Hälsningar Anna, Gabriella, Åsa och Abdi.

Veckobrev inför v.43    1 Omega

Nu ska vi ha den efterlängtade leksaksdagen igen. Barnen får ta med sig en leksak på fredag att visa för kamraterna. De får inte leka med dem på rasterna. Då kan de ju gå sönder eller tappas bort. De tar antagligen med de mest älskade sakerna. Det passar bra att ha denna dag på fredag för lördagen är leksakernas dag enligt vår almanacka.

Nu måste jag ändra dag igen för läsläxan eftersom det är FN-dagen på onsdag. Ta därför med läsläxan på tisdag.

Ta med biblioteksböckerna på torsdag så kan vi låna nya inför novemberlovet.

Sista gången för simundervisning för halva klassen på fredag.

Jag ska vara tjänstledig måndag — torsdag under v.46.
Då vikarierar Gabriella för mig och Lars Strandfors jobbar istället för henne.

Ha det bra i helgen/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi

Veckobrev inför v.42 1 Omega

Nu är det två veckor kvar till novemberlovet och de barn som har simundervisning skall iväg två fredagar till 19/10 och 26/10.

Barnen är fortsatt flitiga. Jag tror de inser att det är viktigt med skolan. Läsläxan sköter de bra och jag märker att de tränar flitigt hemma.
Heder åt er barn!

Vi har pratat trafik i veckan. Vi listade vad barnen tänker på när de hör ordet trafik. Det är så intressant att hör vad de vet. Man ska inte underskatta barn. De är så kloka.

Läsläxa till onsdag.
Idrott inne på tisdag.

Jag har satt en ny lista utanför klassrummet där ni som ännu inte har haft samtal med mig kan skriva upp er.

Ni kanske undrar varför jag inte sänder veckobrev direkt till er som ville ha till sin egen mailbox. Anledningen är att jag inte haft tid att skriva in en maillista. Det får bli när samtalen med er och barnen är gjorda.

Ha det bra i helgen/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi

Veckobrev inför v.41 1 Omega

Läsläxan har de ju till onsdagar men denna vecka måste de ta den tillskolan på tisdag. Det är nämligen så att fritidspersonalen har planeringsdag på onsdag förmiddag så då är jag ensam med klassen.

På torsdag ska jag på brandövning. Gabriella vikarierar för mig och Lars Strandfors arbetar för henne.

Idrott på tisdag. De ska vara inne. Kom ihåg ombyte och handduk.
På fredag badar röda gruppen.

Jag kommer att sätta upp fler samtalstider utanför klassrummet så att ni som inte fått någon tid kan boka.

En inbjudan till information om WebMath får ni på bifogat papper.

Trevlig helg/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi

Veckobrev inför v.40 1 Omega

Klassen jobbar bra och jag, Anna samt övriga som arbetar runt klassen tycker att vi har det trevligt tillsammans.

I onsdags sprang alla barn skoljoggen och det var roligt att se hur mycket spring de har i benen. De är riktiga energiknippen.

Läsläxa till onsdag.
Idrott inne på tisdag. Kom ihåg ombyte och handduk.
Bad för halva gruppen på fredag.
Vi går på biblioteket på fredag efter lunch så ta med låneböckerna.

Ni som inte skrivit upp er på samtal kan göra det på listan som sitter utanför klassrummet.

Trevlig hösthelg/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi

Veckobrev inför v.39 1 Omega
Nu på fredag börjar simundervisning för halva klassen v.39-43.
Andra halvan får gå efter jul. Undervisningen sker på Östbergsskolan. Simläraren heter Ulf.
Barnen skall vara på plats och ombytta 9.10. Lektionen slutar 9.55.
Gabriella följer med. De åker väl iväg runt halv nio.
De barn som skall simma är Elisa, Emma, Astrid, Pontus, Julius, Robin, Tilde, Nils R, Elias, Niclas, Maja och Liam.
Kom ihåg badkläder och handduk.

Marielle hälsar att de ska ha idrott inne fortsättningsvis på tisdagar.
Det var en hel del strul när de skulle vara ute i tisdags. Det tog lång tid innan lektionen kunde börja och så kan vi inte ha det.
Glöm inte att skicka med idrottskläder och handduk.

På onsdag ska vi delta i Skoljoggen kl.10.00. Se bifogat papper. Vill ni skänka en springslant så underlättar det för oss personal om ni själva sätter in den.

Nu har barnen fått sin första läsläxa. Jag har försökt att ge läxa utifrån vad jag tror att de klarar. Det ska inte vara för svårt men inte heller för lätt.
Jag vill att ni hjälper mig genom att skriva om ni tycker att jag och ert barn valt lämplig bok. Lästräna gärna varje dag. Prata omkring texten.
Ta tillbaka läxan på onsdag. Jag behöver en hel förmiddag på mig för att lyssna på alla 25. Eftersom vi ska ha Skoljoggen på onsdag så kommer jag att höra på barnens läsning även på torsdag. Några av barnen kommer därför att få med sig en ny läxa hem först på torsdag.

Skriv upp er för samtalstid på listan utanför mitt klassrum.

Städet hälsar och ber att ni hjälper barnen att plocka upp skor och kläder från golvet när ni går hem för dagen.

Vi måste ändra vecka för Elevens Val till v.46 p.g.a. att många elever i 1-3 skall på simundervisning v.39-43.
Jag har glömt att tala om att barnen får ha biblioteksböckerna i tre veckor. Jag skriver på veckobrevet när de ska ta tillbaka dem.

Trevlig helg/ Anna, Gabriella, Åsa, Abdi

Veckobrev inför v.38 för Omega 1

Det var trevligt att få träffa er föräldrar på föräldramötet. För er som inte kunde komma kan jag berätta att ni måste kontrollera om uppgifterna på ett vårdnadshavarpapper fortfarande gäller. Kontakta mig så ska vi se efter.

Vi har utsett klassföräldrar och dessa är föräldrarna till Matilda, Hugo samt Angelina. Vi får byta till vårterminen.

Under mötet bestämdes det att barnen inte ska ta med leksaker till skolan. Istället ska vi ha "leksaksvisardagar" någon gång då och då.
Vi börjar nu på torsdag. De får ta med en sak som de vill visa.

Det kom upp en fråga om det blir någon mer matematikundervisning för föräldrar. Jag frågade rektor Mats Bark och han sa att det var Primrose som förra året fått projektpengar. Utvärderingen efter förra läsårets föräldrakurs visade att de flesta inte var nöjda med upplägget.
Jag föreslår att jag har kurs med er istället där jag kan ge er tips på hur ni hjälper era barn. Vi får se om vi tar det senare i höst eller efter jul.

Nu kommer första läxan och det är en matteläxa.
Träna på talet 5. Se separat papper som lämnas in till mig senast fredag.
Läsläxa får de först nästa onsdag.
Idrott ute i alla fall till septembers slut.

På fredag ska vi ha en fadderdag. Vi är ute och gör saker tillsammans i olika stationer som 5:O skall göra i ordning.
På fredag får vi även besök av kamraten Linus. Han är med oss hela dagen.

Heter någon av er pappor Orvar? Det namnet var uppskrivet på ett datum på min samtalslista. Eftersom det är barnens namn som ska stå på den så suddade jag bort det för möjligen har någon skämtat med mig.

Med vänlig hälsning/ Anna, Gabriella, Åsa och Abdi

Veckobrev inför v.37 Omega 1

Det är härligt med barn som är nyfikna och vill lära. Det är just så det är i klassen.

De ska ha idrott ute några veckor framöver. Ni kommer att få ett schema senare. Marielle, som har idrotten, hälsar att det fungerade väldigt bra under tisdagens idrottslektion.

På tisdag ska vi ha Valla Sommar-OS. Det finns en gren som ännu inte förekommer i det vanliga OS, nämligen potatisbana. De övriga grenarna är häck, höjdhopp, terränglöpning, hästhoppning och basket samt bindelbana som möjligen finns på Paralympics. Vi kommer inte att kora enskilda vinnare. Pojkar tävlar nämligen mot flickor. Respektive grupp samlar poäng tillsammans.

Vi har lottat en elevrådsrepresentant och det blev Pontus. Han kommer att vara detta under höstterminen.

Välkomna till föräldramöte nu på tisdag 18.30- ca 20.00. Kom till samlingssalen först.

Ha det så bra i helgen!/ Anna, Gabriella, Åsa och Abdi

Veckobrev inför v.36 1 Omega

Första veckan gjord med nya klassen och det har fungerat väldigt bra. Era barn är så lugna, flitiga och koncentrerade på arbetet som ska göras.
Det känns väldigt bra.
Vi har bland börjat jobba med en hel del olika ämnen. Svenska och matematik förstås men även med geografi (SO). När man går i ettan får man nämligen lära sig världsdelarna.

En del barn har tagit med sina sommarminnen. De är väldigt ivriga och vill berätta för de andra. Det som ställer till det är att klassen orkar inte höra på så många i taget. Jag förstår att man kan vara besviken över att man inte fått berätta, men alla skall få sitta på berättarstolen och visa, sitt minne, så håll ut barn.

Skolfoto kommer att tas 10.00 nu på måndag den 3 september.

De ska ha idrott inne nu på tisdag. Sedan får vi se hur Marielle Hedin, idrottsläraren, vill ha det framöver. Kom ihåg att alla ska duscha efteråt.

Jag skickar med en hel bunt med papper till er. Flera av dessa ska ni fylla i och lämna tillbaka till mig.
Jag har även skickat med ett schema. Ett förtydliganden bör göras.
EV betyder elevens val. Barnen i 1:an kommer inte att ha elevens val varje vecka utan istället en vecka under hösten och en på våren. Vi måste, av schemateknisk anledning, dock lägga ut en timme varje vecka.
Under denna timme kommer vi att arbeta med sådant vi inte hunnit klart.
Schemat är preliminärt. Vi får se om det fungerar på ett bra sätt.
Klasslistor skickar jag ut efter föräldramötet då vi går igenom dessa och ser om allt stämmer.

Välkomna till föräldramöte 11 september kl 18.30- ca 20.00. Vi börjar i samlingssalen för information från rektorer. Därefter går vi till klassrummet.

Trevlig helg/ Anna N, Gabriella och Abdi

Publicerat:

2013-12-04
Kundcenter

063 14 30 00

Östersunds kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen
Vallaskolan
831 82  Östersund

Besöksadress:
Önevägen 147, Frösön

Kartalänk till annan webbplats

Rektorer

Ansvarig rektor för arbetslag Omega
Mats Bark
tel 063-14 38 28, 070-210 9638

Ansvarig rektor för arbetslag Alfa
Maria Lundman
tel 063-14 38 02, 070-216 3453

Skoladministratör
Nils-Erik Rimmö
Expedition
tel 063-14 38 00

Skolsköterska
Lotta Hagberg
tel. 063-14 38 14

Skolkurator
Catrin Högberg
Mobil 073-2751042

Telefonnummer till Arbetslagens arbetsrum

Alfa F-5
tel 063-14 38 24

Omega F-5
tel 063-14 39 79

Alfa 6-9
tel 063-14 38 88

Omega 6-9
tel 063-14 38 06

Snabblänkar

Kontakt

Östersunds kommun

831 82 Östersund

Telefon: 063-14 30 00