Flytta till Östersund

Mer tid att leva. I Östersund kommer du att upptäcka att allt är nära till hands. Det gör att du kan få mer tid över. Till egna intressen, familj och vänner. Du kan cykla eller gå, på några minuter är du på skolan, förskolan – eller ute i naturen.

Mer tid att leva

När du bor här behöver du inte åka på semester för att uppleva äkta friluftsliv eller njuta av fjällvärlden. Mycket i Östersund kretsar kring det livliga friluftslivet, året runt. Men här finns även ett varmt intresse för kultur- och föreningsliv. Östersund är dessutom en stad i utveckling med stor framtidstro och nya stadsdelar som växer fram

Du kan kontakta oss på Inflyttarlotsen så berättar vi mer. Vi kan vara din lots till ett nytt liv i Östersund och hjälper dig inom områden som rör jobb, bostad, fritid och skola.

Bild på människa i motljus som sträcker sina armar mot skyn

Läs mer i vår inflyttarbroschyr!

Jobba i Östersunds kommun

Vill du jobba på Östersunds kommun? Vi söker ständigt efter nya medarbetare inom en mängd olika yrken.

Jobba i Östersunds kommun

Alla lediga jobb på Östersunds kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stöd för arbetssökande

Hjälp att hitta jobb

Arbetsförmedlingen är den myndighet som ansvarar för att hjälpa till med att hitta ett arbete.

Lediga jobb via Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hitta bostad i Östersunds kommun

I Östersunds kommun finns många alternativ – mitt i stan med fjäll- eller sjöutsikt eller kanske tvärtom, bo på landsbygden med utsikt över staden. Du kan hyra, köpa eller bygga ditt drömhus.

I Östersunds växer flera nya bostadsområden fram och det finns också flera orter i kommunen som erbjuder ett mer lantligt boende.

HItta bostad

Hitta rätt bland barnomsorg och skolor

Som nyinflyttad i kommunen vill vi göra det enkelt för dig att hitta rätt bland barnomsorg och skolor. Oavsett om dina barn är små eller stora är det viktigt att ni snabbt och smidigt får information om vilka alternativ som finns. I Östersund ligger dessutom Mittuniversitetet, för den som vill gå vidare till högre studier.

Barn och utbildning

Jämför olika förskolor och skolor i Östersunds kommun

Intresserad av företagande?

Är du intresserad av företagande? Östersund har tusenåriga anor som handelscentrum. Det har satt sina spår. Här finns idag en lång företagartradition och ett kreativt näringsliv. Det märks tydligast i en stark entreprenörsanda och framtidstro, där många företag startas och växer.

Företag, stöd och rådgivning

Uppleva och göra

Mycket kretsar kring det livliga friluftslivet, året runt. Vinterstaden lever mer än väl upp till sitt namn och sätter guldkant på tillvaron för alla som älskar snö. Stora som små. Men här finns även ett varmt intresse för kultur- och föreningsliv. Dessutom kanske du förvånas över det ovanligt stora utbudet av affärer, restauranger och nöje i förhållande till stadens befolkningsmängd.

Uppleva och göra

Visit Östersundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som kommit hit som flykting

Du som kommit till Sverige som flykting, fått uppehållstillstånd och sedan placerats eller bosatt dig i Östersund får hjälp av kommunens integrationsservice under din första tid här. Vårt mål är att du ska trivas i kommunen och vilja stanna kvar hos oss.

Integrationsservice finns på Kyrkgatan 49 i centrala Östersund och har öppet måndagar, onsdagar och fredagar, klockan 10:00 till 14:30.

Vi hjälper dig att:

 • skaffa din första bostad
 • förstå och bli delaktig i det svenska samhället
 • kunna få jobb eller studera
 • lära känna nya vänner som redan är medborgare i Östersunds kommun
 • på sikt kunna försörja dig själv

Vi hjälper dig på ditt hemspråk eller på ett annat språk som du behärskar väl.

Ladies Villa

Ladies Villa är en öppen mötesplats för dig som invandrar- eller flyktingkvinna. Du är välkommen att ta med dina barn till träffarna. Här får du träna på det svenska språket, ta del av information och delta i olika typer av aktiviteter. Ladies Villa är ett samarbets­projekt med Röda Korset.

Ladies Villa

Tematräffar

Du som är nyinflyttad i Östersunds kommun och har uppehållstillstånd är välkommen att anmäla dig till våra tematräffar. Under dessa träffar får du information om sådant som är bra för dig som nyinflyttad att känna till.

Träffarnas olika teman:

 • Välkommen till Östersund
 • Att leva och bo
 • Myndigheter och lagar i Sverige
 • Hälsa
 • Kultur och fritid
 • Ekonomi
 • Information till föräldrar och barn

Anmäl dig till en tematräfflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunens inflyttarservice

Via vår e-tjänst för inflyttarservice kan du som planerar att flytta till Östersund få tips och information om arbetsmöjligheter, bostäder och barnomsorg i Östersunds kommun.

E-tjänsten för inflyttarservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-02-12