Vinterfestival logo Vinterfestival logo
illustration på ljussättning inne i Rådhuset

Skådeplats Rådhuset

När: fredag 27 januari – söndag 5 februari

Öppet: fre 27 jan kl 18.30-22, lö 28 jan kl 15-22, sö 29 jan-to 2 feb kl 15-21, fre 3 - lö 4 feb kl 15-22, sö 5 feb kl 15-21.

Ny programpunkt: Samtal med fotograf Göran Strand, lö 4 feb kl 16

Var: Inne i Rådhuset
Under två Vinterfestivaler har en av Rådhusets ytterväggar använts för stora ljusskådespel. Nu är det dags att gå in i huset och låta besökarna bli en del av en ny ljusupplevelse. År 2012 är det 100 år sedan Östersunds rådhus, ritat av Frans Bertil Wallberg, färdigställdes. Arkitekturen och konstnären Olof Ahlbergs utsmyckningar i det imponerande trapphuset får ett delvis nytt ansikte när festivalbesökarna släpps in genom de tunga portarna. Pelare, stuckatur, valv, trappor, statyer ljussätts på ett lekfullt och okonventionellt sätt. Här vaknar också Göte Hennix stora frescomålning ”Stadens födelse” till liv med hjälp av animatören Malin Almén. I Rådhussalen ställer Göran Strand ut "Himmel över Östersund"– en del av projektet Jämtlandsnatt där han genom sina astrobilder visar på människans plats i universum.

OBS! Ny programpunkt
Samtal med fotograf Göran Strand, lör 4 feb kl 16
En av de bilderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Göran Strand har med i Rådhussalen sprids samtidigt världen över som en löpeld på internet och har bla publicerats som dagens bild hos NASA, New Scientist, Daily Mail, The Telegraph, Spaceweather.com, MSNBC.
På lördag kl 16 ger fotograf Göran Strand en kort bakgrund om sig själv och berättar om projektet Jämtlandsnatt där bilderna i Rådhussalen är en del. Han finns sedan tillgänglig för att svara på frågor.

Installationen är gjord av:
Grundidé och design: Vinterfestivalen.
Östersundfilmen: Malin Almén, Mats Öhr (Ljud och Redigering).
Gustav III: Stefan Kauppi.
Teknik: Nightline (ljus), Cenneth Lundkvist, AV-Media(projektioner).
FESTIVAL
PROGRAM

När?


Vad?


Loggor Östersunds kommun,Jämtkraft och Storsjöyran Östersunds kommun Jämtkraft Storsjöyran