Tillgänglighetspriset

Tillgänglighetsrådet i Östersund delar varje år ut ett tillgänglighetspris i form av ett diplom. Priset går till en organisation, företag eller enskild person som gjort något för tillgängligheten i kommunen, utöver det som lagen föreskriver.

Tanken med priset är att sätta fokus på tillgänglighetsfrågor och att ge uppmärksamhet åt det arbete som pågår för att göra Östersund tillgängligt för alla. 

Vem som helst kan nominera kandidater till priset. Därefter utses en vinnare av en jury från Tillgänglighetsrådet (TR). TR är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan Östersunds kommun och företrädare för organisationer för personer med funktionsnedsättning.

Så här nominerar du

Fyll i uppgifterna nedan senast den 24 november och nominera årets tillgänglighetspristagare. Glöm inte att berätta varför just din kandidat ska få priset!

Skicka din nominering via e-post märkt "Tillgänglighetspriset" till: samhallsbyggnad@ostersund.se

I mejlet skriver du:

  1. Namnet på den kandidat du nominerar
  2. Motivering
  3. Ditt eget namn, epostadress samt telefonnummer.

Priset i form av ett diplom delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 19 december.

Vinnare av Tillgänglighetspriset

2016: Frösö Park Hotell

Motivering: Frösö Park Hotell har mål­med­vetet och ambitiöst arbetat med tillgänglig­hets­­frågor i hela processen från beslut att bygga anläggningen, vid byggnation och fram till att vara attraktivt och välkomnande för alla gäster. De arbetar också målmedvetet med att vara en anläggning för aktiva och sport­intresserade oavsett funktionsvariation. Sedan hotellet öppnades har en anställd arbetat särskilt för att öka tillgängligheten än mer.

På hotellets hemsida är tillgänglighet och service beskrivet och det är enkelt att hitta. Där beskrivs rum och andra tillgäng­lighets­åtgärder som gjorts.

Frösö Park hotell bidrar till att vi kan uppnå vårt mål i tillväxtplanen om att öka antalet gästnätter i kommunen samt kunna hålla större evenemang exempelvis inom para­sporterna.

Pristagare mottager diplom och blommor

Björn Hemmingsson, VD för Frösö Park Hotell, tar emot Tillgänglighetspriset av Miljö- och samhällsnämndens ordförande Florian Stamm

Tidigare års vinnare

2015: Café Jaktstugan

2014: Folkets Bio Regina

2013: Jamtli

2012: Sir Winston Upstairs

2011: KappAhl på Prästgatan

2010: Biathlon Event AB

2009: Scandic Syd, Östersund

Sidan uppdaterad 2017-10-18