Publicerad 2016-02-11

Pressmeddelande:Digitala hjälpen - nu på Östersunds bibliotek

Östersunds bibliotek har dragit igång en helt ny verksamhet, Digitala hjälpen, som vänder sig till nyanlända.

En stor andel av bibliotekets besökare har annat modersmål än svenska, och som anges i bibliotekslagen och i biblioteksplanen för Östersunds kommun, är den målgruppen särskild prioriterad.

– Vi har startat upp Digitala hjälpen för att vi har sett att det finns ett behov av att få hjälp på biblioteket på sitt modersmål med digitala frågor. Med tanke på att så många samhällstjänster idag är internetbaserade så är den digitala delaktigheten i allra högsta grad en demokratifråga och därför en viktig fråga för biblioteken, säger Pia Junvald, bibliotekarie Östersunds bibliotek.

Östersunds bibliotek kommer att köra Digitala hjälpen under hela våren, tisdagar och torsdagar, för att se om satsningen faller väl ut.

– Vi hoppas och tror att många ska upptäcka och använda sig av Digitala hjälpen och att den kommer att fylla ett stort behov. Det känns väldigt bra att vi har möjlighet att testa den här verksamheten, något som är möjligt tack vare de språkkompetenser som vi har i dag på biblioteket, säger Pia Junvald.

För ytterligare information kontakta: Pia Junvald, bibliotekarie, Östersunds bibliotek Tel. 063 – 14 40 36

Sidan uppdaterad 2016-02-11