Publicerad 2016-03-03

Pressmeddelande:Östersunds kommun bestrider faktura

Östersunds kommun har valt att bestrida en faktura på 13 miljoner kronor som gäller bygget av Östersunds arena.

Östersund Arena började byggas 2012 och i slutet av 2013 stod den klar. PEAB var den som vann upphandling och var totalentreprenör och bygget hade en totalbudget på 260 miljoner kronor. Östersunds kommun har enligt kontrakt ersatt PEAB för alla kostnaderna för själva byggprocessen.

I kontraktet fanns även en klausul som innebar att entreprenören hade möjlighet till en ekonomisk bonus alternativt risk. Det baserades på om PEAB lyckades hålla byggkostnaderna nere eller om de överskred kostnaderna. För detta skickade PEAB en slutfaktura på 13 miljoner kronor. Ett belopp som Östersunds kommun anser vara felberäknat.

- Just nu håller vi på att ta ställning till själva innehållet av fakturan. Rätt ska vara rätt och vi ska självklart betala PEAB det som de har rätt till men vi tycker inte det handlar om 13 miljoner och därför har vi bestridit fakturan, säger Örjan Jervidal, chef för Teknisk Förvaltning vid Östersunds kommun.

Eftersom Östersunds kommun motsatte sig fakturan har den nu gått vidare till Kronofogden.
- Kommunen fortsätter att bestrida fakturan och har anlitat ett juridisk ombud som hanterar ärendet och vi hoppas komma fram till en lösning, säger Örjan Jervidal.

Örjan Jervidal, chef Teknisk Förvaltning, Tel. 063-14 33 88

Sidan uppdaterad 2016-03-03