Publicerad 2016-03-16

Pressmeddelande: Östersund satsar på att bli Sveriges bästa studentstad

För att uppmärksamma Östersund som studentstad har studenterna gjort en film om studentlivet i staden och Östersund har även nominerats till Årets studentstad.

Studenterna är viktiga för Östersunds kommun och varje höst får Östersund runt 500 nya invånare i form av studenter som börjar studera vid universitetet. Östersund ska vara en bra stad att leva och studera i och de som kommer hit för att studera ska känna att det finns möjligheter att stanna kvar även efter studierna.

-Att Mittuniversitetet och dess studenter finns här betyder mycket för Östersund. Det gör bland annat att våra företag kan rekrytera rätt kompetens, växa och skapa fler arbetstillfällen, men också att Östersund lever upp som en ung, vital och kreativ stad, säger Tobias Lundberg, utvecklingsstrateg på Östersunds kommun.

För att visa studentlivet i Östersund har flera studenter under hösten filmat det vardagliga studentlivet.

-Glada studenter visar flera sidor av studentlivet som Östersund kan erbjuda. Med många involverade och olika intressen så är resultatet inte bara en film om Östersund. Det är, med glimt i ögat och lite stolthet, en inblick i hur vi faktiskt har det i vardagen, säger Daniel Kåven som är vice ordförande i Studentkåren i Östersund.

Nomineringen av Östersund till Årets studentstad är ett initiativ från MittÖs som arbetar för att utveckla Östersund som studentstad. MittÖs består av Östersunds kommun, Mittuniversitet, Studentkåren i Östersund, Östersunds studenters idrottssällskap och representanter från näringslivet i regionen.

Utmärkelsen Årets studentstad har delats ut årligen sedan 1999. Den stad som vinner utmärkelsen 2016/2017 får ta emot den under SFS, Sveriges förenade studentkårers fullmäktiges bankett den 14 maj i Uppsala.

Länk till filmenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tobias Lundberg, utvecklingsstrateg Tel: 063-14 33 16, Mobil. 0732 - 74 80 50

Sidan uppdaterad 2016-03-16