Publicerad 2016-04-22

Dricksvattnet är rent

Nu kan alla i Östersund dricka vattnet som vanligt. Resultatet på det andra provsvaret visade att dricksvattnet är rent och inte innehåller några föroreningar

Under morgonen kom resultatet på det andra provsvaret och det visar precis som det första att vattnet inte är förorenat. Det innebär att vattnet inte längre behöver kokas utan att dricksvattnet går att använda som vanligt.

Efter vattenläcka i onsdagens uppmanade Östersunds kommun som en försiktighetsåtgärd att alla verksamheter och boende i stora delar av Östersund skulle kolla dricksvattnet.

För ytterligare information:

Kolbjörn Rydén, Vatten Östersund, Tel, 063-14 36 74