Publicerad 2016-04-25

Pressinbjudan: Första spadtaget för Östersunds nya förskola

karta över remonthagen

Östersund är en växande kommun och vi bygger för framtiden. Nu är det dags att ta första spadtaget för förskolan Remonthagen.

Förskolan som ska ligga i den nordvästra delen av Remonthagen kommer att bli en förskola med sex avdelningar med plats för 108 barn. Budget för förskolan är 42 miljoner kronor och den ska vara klar för inflyttning hösten 2017. Förskolan kommer att ha en yta på 1 800 kvadratmeter med ett energikrav på max 80 kilowattimmar per kvadratmeter och år.

Runt om förskolan finns många områden som erbjuder lek och rörelse. I närheten finns Remonthagens öppna fält, Björkbackaparkens lekplatser och motionsspår kring ÖSK och Rannåsen.

Välkommen på första spadtaget. Tisdagen den 26 april klockan 11.00 på den plats som är utmärkt på bilden över Remonthagen/Fyrvalla.

På plats för att ta första spadtaget är AnnSofie Andersson, ordförande i Kommunstyrelsen, Niklas Daoson, ordförande Barn- och Utbildningsnämnden och Pär Löfstrand, vice ordförande Barn- och Utbildningsnämnden.

Jan Högberg, lokalstrateg, Tel 14 31 34

Sidan uppdaterad 2016-04-25