Publicerad 2016-05-04

Pressmeddelande: Ny förvaltningschef på Socialförvaltningen

Nu är det klart att Helén Eurenius blir ny förvaltningschef för Socialförvaltningen i Östersunds kommun.

Helén Eurenius har nästan tio års erfarenhet av att leda verksamheter och har arbetat inom Östersunds kommun sedan 2004. De senaste sex åren har hon jobbat som biträdande förvaltningschef för Socialförvaltningen och sedan 2012 har hon även under längre perioder varit tillförordnad förvaltningschef.

- Det är ett privilegium och en utmaning att både få förvalta och samtidigt utveckla de verksamheter som finns inom Socialnämndens ansvarsområde, det var därför jag så gärna ville ha förvaltningschefsjobbet. Att få vara en del av samhället som ger stöd och hjälp åt dem som verkligen behöver det, säger Helén Eurenius.

- Helén har arbetat i Östersunds kommun i flera år. Nu senast som tillförordnad chef för Socialförvaltningen. Det känns mycket bra att nu kunna välkomna Helén som ordinarie förvaltningschef. Socialförvaltningen gör ett enormt viktigt arbete och det känns tryggt att Helén kommer att leda och utveckla verksamheten, säger kommundirektör Anders Wennerberg.

Den 1 maj började Helén Eurenius tjänsten som förvaltningschef.

- Det är ett gediget uppdrag med mycket ansvar som jag är väldigt ödmjuk inför, men jag vet samtidigt att det finns otroligt stor kunskap bland medarbetarna som gör att jag tillsammans med alla ca 500 personer kan göra det bästa för medborgarna, säger Helén Eurenius.

Sidan uppdaterad 2016-05-04