Publicerad 2016-05-10

Pressinbjudan: Skapa jobb och schyssta arbetsvillkor genom upphandling

En social hållbar upphandling kan vara ett sätt att skapa anställningsmöjligheter för människor som står långt från arbetsmarknaden.

Att arbeta för en hållbar utveckling ligger högt upp på många kommuners agenda. Den 11 maj anordnar Östersunds kommun en konferens på temat social hållbar upphandling.

- Östersunds kommun omsätter i dag ungefär en miljard kronor i upphandlingsbar volym varje år. För kommunen är det viktigt att bedriva vår verksamhet så att den främjar en hållbar utveckling. Ett sätt att främja just hållbar utveckling är att ställa sociala krav i samband med våra offentliga upphandlingar, säger Fredric Kilander, upphandlingschef vid Östersunds kommun.

Social hållbarhet vid upphandling, eller socialt ansvarsfull upphandling, är ett relativt brett begrepp och kan innebära olika saker. Det kan innebära att de personer som arbetar med att utföra offentliga kontrakt har sunda arbetsvillkor och en sund arbetsmiljö. Sociala krav vid upphandling kan även syfta till att främja sysselsättning, lika rättigheter och möjligheter, social integration, tillgänglighet samt en rättvis handel.

Den 11 maj är det dags för konferensen som äger rum på Frösö Park Hotell mellan klockan 09.30 och 16.00. Länk till program för konferensen finns här nedan. Media är välkomna.

Fredric Kilander, upphandlingschef, Tel. 063 – 14 33 79

Sidan uppdaterad 2016-05-10