Publicerad 2016-07-04

Pressinbjudan: Nu invigs nya parkgolfen i Badhusparken

I morgon tisdag 5 juli klockan 12 invigs de nya äventyrsgolfbanorna i Badhusparkerna. Parkgolfen har totalt nio hål och de tillgänglighetsanpassade banorna är byggda i konstgräs med spännande teman och roliga hinder.

Det kommer att finnas två sätt att slå på varje bana, ett svårare och ett lättare, vilket gör att alla kan spela mot varandra. De nya banorna förbinds också med gångar av betongplattor vilket gör det lätt och bekvämt att ta sig mellan hålen, även för de som sitter i rullstol.

Frösö IF har bekostat de nya banorna och de ansvarar också för skötsel av dem. Det är även Frösö IF som hyr ut klubbor för spel på banorna. Utformningen av de nya banorna har skett i samarbete med kommunen, och kommunen står även för plantering och skötsel av blommorna. Återställningsarbetet av gräsmattor och nya planteringar har gjorts under våren av kommunen.

Vid invigningen kommer representanter från Östersunds kommun och Frösö IF finnas på plats. Invigningstalar gör Jocke Ekroth (M), vice ordförande i Miljö- och samhällsnämnden. Han kommer sedan slå ett invigningsslag tillsammans med spelare ur Frösö IF:s pojk- och flicklag.

Varmt välkommen att komma och spana in den nya parkgolfen. Media är också välkommen att testa banorna.

Tid: Tisdagen 5 juli klockan 12.

Plats: Badhusparken.

Nicole Lindsjö, stadsträdgårdsmästare, Östersunds kommun, Tel. 063-14 43 70

Jocke Ekroth (M) , vice ordförande Miljö- och samhällsnämnden, Östersunds kommun, Tel. 070-677 50 91

Bengt- Erik Björch, Frösö IF, Tel. 070 – 330 03 60