Publicerad 2016-07-08

Östersund bjuder inflyttare på fest

2 500 personer valde att bli Östersundsbor under året. Det vill Östersunds kommun uppmärksamma i samarbete med Mittuniversitetet och Destination Östersund. Inbjudan till ”Inflyttarfesten 2016” går ut inom kort.

– Vi vill växa som stad, både i antal och i mångfald. Den som väljer att bli Östersundsbo kommer att bidra till att göra staden till vad den är - både nu och i framtiden. Alla behövs. Vi vill att våra inflyttare ska känna sig sedda och varmt välkomna, säger Karin Henriksson, evenemangssamordnare på Östersunds kommun.

Inflyttarfesten 2016 äger rum söndagen den 4 september. Festplatser blir Badhusparken och Surfbukten. Tidigare har Östersunds kommun, Mittuniversitetet och Destinationsbolaget på olika sätt välkomnat inflyttarna var för sig. Men det har inte känts tillräckligt. Därför satsar parterna tillsammans på Inflyttarfesten 2016.

– Med gemensamma krafter kan vi göra firandet lite större. Det spelar ju egentligen ingen roll av vilken anledning du flyttar hit, om det är för studier, jobb, kärlek eller nåt annat. Det viktiga är att du har valt att flytta hit. En trivsam start bidrar till att de nya östersundarna blir långvariga medborgare, säger Karin Henriksson.

Under firandet blir det underhållning för både vuxna och barn. Programmet är inte helt spikat, men guidad stadsvandring, båtturer och Patriks Combo är något av innehållet. Även ett samarbete med den populära Surfbukten står på schemat. Tidigare Östersundsbor är också välkomna, men nyinflyttarna kommer att få en gräddfil.

– Vi vill naturligtvis att nya östersundare ska bekanta sig med de som bott här längre. Nyinflyttarna kommer däremot att få en VIP-behandling. Mer än så vill jag inte berätta, säger Karin Henriksson.

Karin Henriksson, Evenemangssamordnare Tel. 063-14 40 93 eller 073-270 17 62

Sidan uppdaterad 2016-07-08