Publicerad 2016-07-12

Pressmeddelande: Nästan tio år efter beslutet – nu blir det utsiktsplats vid Stocke gård

För snart tio år sedan beslutade Kommunfullmäktige om att anlägga en utsiktsficka vid Stockevägen, men först nu kan beslutet bli verklighet. Detta sedan det blivit klart att kommunen nu får köpa mark till utsiktsplatsen.

Det är den nya ägaren till Stocke gård, Magnus Larserud, som äger marken som behövs till utsiktsplatsen, och som nu kommit överens med kommunen om markförsäljningen och lämplig placering av utsiktsfickan.

- Det känns väldigt bra att kunna bidra till något som så många kan få möjlighet att uppskatta, säger Magnus Larserud.

Redan till hösten beräknas utsiktsplatsen kunna invigas.

- Det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kommer att kunna erbjuda såväl turister som medborgare möjlighet att på ett säkert sätt stanna till, njuta av och fotografera den magnifika utsikten, säger Rickard Johnson, gatuchef i Östersunds kommun.

Mer information:
Rickard Johnson, gatuchef, 063-14 33 22