Publicerad 2016-08-22

Pressmeddelande: Integrationsservice bjuder in till Världens Middag

Som en del i arrangemanget kring UNESCOs Creative Cities Networks årsmöte i september bjuder kommunens Integrationsservice in till "hemma-hos-middagar" för gamla och nya östersundare.

Lördag 17 september arrangerar Integrationsservice, i samarbete med Matochvänner i Östersund och Invitationsdepartementet, "hemma-hos-middagar" för gamla och nya östersundare.

- Tanken med arrangemanget är att främja integration och social sammanhållning genom att människor träffas för en trevlig middag, säger Marco Rabellino, som är integrationssamordnare vid Östersunds kommun.

Det går till så att man anmäler sig parvis på kommunens hemsida, www.ostersund.se/varldensmiddag, för att sedan, när det är dags, träffa två andra par hemma hos någon av dem. Man delar på matlagningen och har trevligt tillsammans.

Senare på kvällen genomförs en gemensam avslutning i Temperances lokaler på Strandgatan 1 i Östersund. Där bjuds det på underhållning i form av musik och dans och det serveras etiopiskt/eritreanskt kaffe. Under kvällen kommer dessutom fina priser att lottas ut bland deltagarna.

Mer information:
Marco Rabellino, integrationssamordnare, 073-087 90 44, marco.rabellino@ostersund.se

Sidan uppdaterad 2016-08-22