Publicerad 2016-09-02

Nyinflyttade välkomnas i Badhusparken

Östersunds kommun hälsar alla nyinflyttade välkomna med en hejdundrande familjedag för alla i Badhusparken på söndag.

Under dagen erbjuder kommunen aktiviteter för alla åldrar. Det handlar om allt från ponnyridning och besök av Birger till tipspromenad och underhållning av Patriks Combo. När festligheterna börjar klinga av är det efterfest i Surfbukten.

Konceptet med Inflyttarfesten är helt nytt. Tidigare har kommunen hälsat nyinflyttade välkomna med aktiviteter som enbart riktat sig till personer som just folkbokfört sig i kommunen. Men nu tas konceptet ett steg vidare och riktar sig till både nya och gamla invånare.

- Tanken är att de nyinflyttade ska känna sig välkomna till vår fantastiska kommun och få en chans att lära känna stan och stifta bekantskap med östersundarna ­– och då spelar de ingen roll om man tidigare bott i Örebro eller i Syrien, säger Karin Henriksson, evenemangssamordnare.

Förutom de aktiviter som alla besökare i Badhusparken bjuds på, kommer de som folkbokfört sig i kommunen under 2016 att behandlas som VIP-gäster och få tillgång till extra fina erbjudanden.

Förberedelserna inför festligheterna har flutit på enligt planerna och nu är det dags för vädergudarna att göra sitt inför söndagen.

- Nu hoppas jag bara att det inte kommer att regna, säger Karin Henriksson.

Förhoppningen är att Inflyttarfesten ska bli ett årligt återkommande evenemang. Inflyttarfesten är gratis för alla.

Självklart är media välkomna att bevaka Inflyttarfesten.

Karin Henriksson, evenemangssamordnare, Tel. 070-237 11 37

Program för Inflyttarfesten i Badhusparken och Surfbukten

12.00-12.45 Patriks Combo och gästartister bjuder upp till allsång på scenen

13.00-16.00 Aktiviteter:

Minigolf

Ponnyridning

Stadvandring med guide

Se Östersund från en segway

Stadstur med häst & vagn

Dansa och busa med Birger

Tipsrunda om Östersund - vinn ÖFK-biljetter, liftkort, entre till Storsjöbadet mm

Ångaren Östersund kör turer med avgång kl 13.00, 14.00 och 15.00.

15.30-16.00 Patriks Combo avslutar festen bland annat med prisutdelning från tipsrundan

14.00-17.00 Surfbukten öppnar - testa wakeboard, att paddla SUP-board eller någon annan aktivitet i stans skönaste häng!

Alla aktiviteter är gratis!

VIP-gäster bjuds på kaffe, kolbulle och mjukglass vid uppvisande av VIP-inbjudan.

Sidan uppdaterad 2016-09-02