Publicerad 2016-09-13

Socialförvaltningen hjälper japansk forskning

På tisdagen besöker professor Rika Onodera från universitetet i Nayoro i Japan Socialförvaltningen i Östersund för att lära sig mer om förvaltningens arbetssätt.

Professor Onodera studerar formella och informella stöd till skilda och ombildade barnfamiljer, och vill få en bild av vilka samhällsstöd som finns till familjer som hamnat i krissituationer. Hon kommer därför att genomföra ett antal intervjuer med tjänstemän på förvaltningen och även med socialnämndens ordförande, Björn Sandal.

- Jag förstår att det finns ett internationellt intresse för hur vi i Sverige arbetar med familjeärenden, och det är jätteroligt att vi på det här sättet kan få bidra med vår kompetens och vårt kunnande, säger Helén Eurenius, förvaltningschef på socialförvaltningen .

Helén Eurenius, förvaltningschef Socialförvaltningen, Tel. 063-14 32 05

Sidan uppdaterad 2016-09-13