Publicerad 2016-09-30

Teknik och demokrati för alla

Demokrati i ett teknikperspektiv är temat när Östersunds bibliotek deltar i E-medborgarveckan. Under temaveckan, som inleds den 3 oktober, erbjuder biblioteket lektioner och föreläsningar om bland annat olika myndigheters e-tjänster och hur du som användare undviker virusangrepp. Dessutom finns det under veckan möjlighet att få svar på frågor och funderingar kring bibliotekets E-bokjour.

- En välfungerande demokrati förutsätter att alla medborgare har rimliga möjligheter att ta del av samhällsinformation, använda e-tjänster för att hantera sin vardag och kunna kommunicera med myndigheter, organisationer och privatpersoner, säger Anna Grönlund, bibliotekarie på Östersunds bibliotek.

E-medborgarveckan är en nationell kampanjvecka där e-tjänsternas tillgänglighet är i fokus. Den äger rum den 3 till 9 oktober och är en chans att samordna insatser som främjar ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet. Östersunds bibliotek är, tillsammans med lokala aktörer och myndigheter, en del i denna vecka.

Här kan ni läsa vidare om den nationella satsningen.öppnas i nytt fönster

Anna Grönlund, bibliotekarie Östersunds bibliotek, Tel. 063-14 40 78

Daniel Fahlén, bibliotekarie Östersunds bibliotek, Tel. 063-14 40 65