Publicerad 2016-10-12

Snart dags för nyinvigning av Sporthallen

Arbetet med ombyggnationen av Sporthallen och tillika Wargentinskolans matsalar i Östersund har pågått i ett och ett halvt år. Snart är mångmiljonprojektet delvis klart. Och just nu pågår planeringen av nyinvigningen för fullt.

Redan nu kan alla östersundare skriva in lördagen den 19 november i almanackan. På programmet står nyinvigning av Sporthallen i Östersund!

- Vi planerar en dag med öppet hus-koncept där fokus ligger på att främja rörelse och fysisk aktivitet. Det ska vara en dag för alla – oavsett ålder och eventuella funktionshinder, säger Karin Henriksson, evenemangs-samordnare på Östersunds kommun.

Under dagen kommer åtta av de föreningar som har Sporthallen som hemmaarena att erbjuda besökarna att prova på en rad aktiviteter inom sina respektive verksamhetsområden. Det handlar om allt från basket och bordtennis till kampsport och gymnastik. Det finns också tillfälle att få veta mer om de olika föreningarna och vad de gör. Dessutom bjuder kommunen på fika.

I A-hallen kommer det under nyinvigningen att bjudas på ett gediget program av underhållning. Föreningarna i huset kommer att ha uppvisningar och shower. Det blir också en veteranmatch i basket och en lokal variant av den populära tv-tävlingen Mästarnas mästare där idrottsstjärnor tävlar mot varandra.

- Det handlar om tidsmässigt korta inslag för att hålla programmet intressant. Planen kommer också att delas in i sektioner och programpunkterna kommer att pågå parallellt, säger Karin Henriksson.

Dessutom finns chans att gå guidade turer i den nyrenoverade hallen. Under dagen blir det naturligtvis också traditionell invigningsceremoni med tal och bandklippning.

Alla utrymmen i Sporthallen är ännu inte klara och öppnar för allmänhet och föreningar senare. Arbetena i delar av Sporthallen kommer att pågå hela vårterminen 2017.

Karin Henriksson, evenemangssamordnare, Tel. 070-237 11 37

Sidan uppdaterad 2016-10-12