Publicerad 2016-10-20

Kommunen och ÖFK är inte överrens om merkostnaderna för säsongen 2015

Förhandlingar mellan representanter för Kultur- och fritidsnämnden och Östersunds fotbollsklubb (ÖFK) har idag strandat. Parterna kommer inte överrens om de merkostnader som kom till på Jämtkraft Arena under säsongen 2015 då ÖFK spelade i Superettan.

ÖFK står fast vid sitt tidigare resonemang att det inte finns några merkostnader för säsongen 2015 och kräver att hela summan ska återbetalas. Eftersom frågan inte gått att lösa med förhandling så får ÖFK driva frågan vidare om de vill.

- Det är olyckligt att ÖFK inte önskar hitta en lösning där vi istället kan blicka framåt. Istället lägger de fokus på denna fråga trots att vi bjuder till och vill hitta en lösning, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Karin Thomasson (MP).

Bakgrunden till konflikten är de merkostnader som Östersunds kommun i form av arenaägare fick under säsongen 2015. Det handlar framför allt om arbetstimmar. Det är arbetstid som kommunens personal på exempelvis Jämtkraft Arena lagt före matchsäsong, mellan matcher och efter matchsäsong.

För ytterligare information, kontakta:

Johan Palm, Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen, Tel: 063-14 37 03

Karin Thomasson, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Tel: 070-530 10 90

Sidan uppdaterad 2016-10-20