Publicerad 2016-10-21

Tillsammans utvecklar vi friluftslivet

Fler utegym, bättre elljusspår, utmanande hinderbanor, snitslade mountainbikevägar eller någonting helt annat. Hur och vad vill östersundarna utveckla vad gäller friluftslivet i kommunen? För att kunna svara på den frågan arrangerar Östersunds kommun Friluftsverkstad och bjuder in alla som vill dela med sig av sina tankar och funderingar.

Friluftsverkstaden är en typ av workshop som arrangeras i konferensrummet Storön på Clarion den 25 oktober mellan klockan 17.45 och 19.45. Arrangemanget är uppbyggt så att besökarna bara behöver delta i de diskussioner och föreläsningar som hen är intresserad av. Deltagarna skapar själva innehåller i diskussionerna utifrån vad de är intresserade av, baserat på några förutbestämda teman. Till deras hjälp kommer det att finnas studenter från Mittuniversitetets turism- och destinationsutvecklingsprogram som dokumenterar samtalen och fungerar som diskussionsledare.

- Friluftsverkstaden är ett ypperligt tillfälle för oss att berätta vad vi gör och hur vi tänker kring friluftslivet, men framförallt är det ett tillfälle för medborgarna att vara med och påverka hur vi ska tänka. Genom att träffas i workshop-format hoppas vi att få fördjupad kunskap kring behoven i friluftslivet att komplettera friluftsvaneundersökningen med, säger Fredrik Olausson, friluftslivshandläggare.

Bakrunden till Friluftsverkstaden är den satsning i projektform på det lokala friluftslivet som Östersunds kommun just nu genomför. Projektet startade i somras och kommer att pågå till årsskiftet 2017/2018. De idéer som kommer fram under Friluftsverkstaden ska tillsammans med resultatet från den omfattande friluftsvaneundersökning som genomfördes i höstas mynna ut i en handlingsplan för friluftslivets utveckling. Den beräknas vara färdig under våren.

Media är självklart välkommen att bevaka Friluftsverkstaden!

Fredrik Olausson, friluftslivshandläggare, Tel. 072-216 96 70

Sidan uppdaterad 2016-10-21