Publicerad 2016-10-26

Från demens till kulturbyte på Undersköterskans dag

Många angelägna och aktuella ämnen står på programmet när bland annat undersköterskor och boendehandledare från hela länet samlas på Storsjöteatern för att delta i Undersköterskans dag.

Bland programpunkterna hittar man bland annat:

• Hur svårt kan det vara” 11.10 - 12.00, journalisten och samhällsinformatören Farhat Ali och undersköterskan Muna Weldu Kahsay berättar om sin resa från ett land till ett annat och att börja om i en ny kultur.
  • Kunskap är nyckeln till förståelse 13.00 - 14.30, sjuksköterskan Meta Aringstam, arbetsteapeut Åsa Hannertz och kurator Helena Söderlund, alla från demensteamet i Östersund belyser bemötande i olika situationer, exempelvis på sjukhuset inom ett LSS-boende eller i hemmet. De tar även upp anhörigas situation
  • Födda med trasiga vingar 15.00-15.45, författarna Stina Millner Palmqvist och Maria Sundelin delar med sig av sina erfarenheter av att ha diagnosen CP.

Undersköterskans dag är ett samarbetsarrangemang mellan lokalt Vård och omsorgscollege och Östersunds, Bräcke, Berg, Krokoms, Strömsunds och Ragunda kommun, Region Jämtland Härjedalen och flera utbildningsanordnare.

Pressen inbjuds att delta.

Välkommen!

Tid: Torsdag 27 oktober 9.00 – 16.00.
Plats: Storsjöteatern

För mer information kontakta:
Gerd Eriksson, 070-615 49 79

Sidan uppdaterad 2016-10-26