Publicerad 2016-11-17

Pressinbjudan: Nyinvigning av Sporthallen

Tårtkalas, prova-på-aktiviteter, uppvisningar, guidade turer och ett stort utbud av underhållning och uppvisningar. På lördag är det nyinvigning av den renoverade Sporthallen – och det är ett gediget program som kommunen tillsammans med ansvariga föreningar ställer upp med.

Nyinvigningen är planerad utifrån ett öppet hus-koncept där hela familjen är välkommen. Fokus ligger på rörelse, fysisk aktivitet och de åtta föreningar som har Sporthallen som hemmaarena och deras respektive verksamheter. Besökarna kommer att få prova på föreningarnas respektive idrotter och få chans att veta mer om deras verksamheter.

Förutom uppvisningar och prova-på-aktiviteter arrangeras en lokal variant av den populära tv-tävlingen Mästarnas mästare där lokala idrottsstjärnor tävlar mot varandra. Dessutom blir det en veteranmatch i basket där före detta elitspelare från Jämtland Basket möter varandra.

Under invigningsdagen finns också chans att gå guidade turer i den nyrenoverade hallen och kommunen bjuder på tårta i matsalarna som till vardags används av Wargentinskolans elever. Under dagen blir det naturligtvis också en formell invigningsceremoni med tal och bandklippning. Inviger gör kommunalrådet Anders Edvinsson (S).

Hålltider, A-hallen

11.30-13.00 Uppvisning med IBF Frösön, Jemtland Innebandy, ÖGIF Bordtennis, Östersund Jeet Kune Do klubb, Östersund basket och BK Älgen

13.00 Nyinvigningscermoni med kommunalrådet Anders Edvinsson (S)

13.10 Östersunds Mästarnas Mästare med kända idrottsprofiler, uppvisning med Östersundsgymnasterna