Publicerad 2016-12-16

Pressinbjudan: Ändring av tid. Utdelning av tillgänglighetspriset och utmärkelsen Årets by

I samband med Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året delar Östersunds kommun ut två utmärkelser. Det handlar om Östersunds kommuns tillgänglighetspris och utmärkelsen Årets by. Prisutdelningen sker kl 10.00.

Tillgänglighetspriset delas varje år ut till en organisation, ett företag eller till en enskild person som gjort något för tillgängligheten i kommunen, utöver det som lagen föreskriver. Tanken med priset är att sätta fokus på tillgänglighetsfrågor och att ge uppmärksamhet åt det arbete som pågår för att göra Östersund tillgängligt för alla. Förra året var det Café Jaktstugan som fick tillgänglighetspriset.

Utmärkelsens Årets by delas ut till en förening i en viss by, bygd eller stadsdel som utmärkt sig vad gäller utvecklingsarbete. Priset är 25 000 kronor samt ett diplom. Pengarna ska användas till någonting som gagnar byns eller stadsdelens utveckling.

Tillgänglighetspriset och Årets by delas ut under fullmäktigessammanträdet, tisdagen den 20 december på OSD i Östersund,kl 10.00.

Media är självklart välkommen att närvara vid prisutdelningarna.

Helen Sandal Olsson, tillgänglighetsstrateg, Tel. 063-14 46 23

Ingrid Mars, näringslivssekreterare, Tel. 063-14 33 92