Publicerad 2017-01-12

Rekordmånga skidåkare löste avgift för konstsnöspåret

Östersunds kommun slog under hösten rekord i antalet skidåkare som valde att lösa spåravgift för att åka på det 1,7-kilometer långa konstsnöspåret vid Östersunds skidstadion.

Kommunen satsar stort på att spara konstsnö varje vinter och har ambitionen att medborgaren ska kunna åka längdskidor tidigt på säsongen. Och satsningen ger tydliga effekter.

Hela 2 617 dagkort och 435 säsongskort såldes under perioden 1 november till 15 december. Det ska jämföras med hösten 2015 då 784 dagkort och 207 säsongskort såldes. Majoriteten av dagkorten såldes via betalningstjänsten Swish, vilket var helt nytt för den här säsongen.

- Det är jätteroligt att vårt arbete med tidig skidåkning uppskattas av medborgarna. Införandet av Swish blev en stor succé, nu kan folk betala på ett enklare sätt, säger Ann-Sofie Boman, arenavärd vid Östersunds skidstadion.

Det cirka sex meter breda spåret, som har möjlighet för både klassiskt och skejtåkning, öppnade den här säsongen i början på november. I samband med att kommunen började lägga ut konstsnö fanns det 41 000 kubikmeter snö att tillgå vid skidstadions snölager, vilket var rekord även det.

Från den 16 december är samtliga spår alltid avgiftsfria i Östersunds kommun.

På kommunens webbsida för Östersunds skidstadion kan alla intresserade följa skidspårens status. Här uppdaterar personalen som jobbar med spåren kontinuerligt vilka spår som är öppna.

Ann-Sofie Boman, arenavärd vid Östersunds skidstadion, Tel. 072-214 52 02

Sidan uppdaterad 2017-01-12