Publicerad 2017-01-30

Pressinbjudan: Invigning av Lits nya bibliotek

Kommunen tar över driften av biblioteket i Lit, som har fått ett rejält ansiktslyft med helrenoverade lokaler.

Lokalen där det bedrivits skolbibliotek och föreningsdrivet bibliotek två kvällar i veckan blir nu ett integrerat folk- och skolbibliotek, precis som i Torvalla och i Brunflo (Kastalbiblioteket).

Bland annat har kommunen investerat i helt ny biblioteksinredning, nya hyllor, nya möbler, kopiator och ny teknik. Dessutom blir det en återlämningsautomat och en utlåningsautomat, så biblioteksbesökare i Lit kan sköta sina lån och återlämningar själva som på biblioteket i Östersund.

Lits bibliotek ligger på samma adress som Treälvsskolan, skolvägen 8 i Lit.

Lördag 4 februari klockan 13.00 är det invigning av det nya biblioteket.

Tider för invigningen:

• 12.30: Dörrarna öppnas.
  • 13.00: Officiell invigning. Karin Thomasson (MP), kommunalråd och ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, och bibliotekschef Maj Eriksson talar.
  • Cirka 13.20: Kyrkans barnkörer, med barn och unga från Lit med omnejd, sjunger.
  • 14.00: Kulturskolans Damorkester, med barn och unga från Lit med omnejd, spelar.
  • 15.00: Biblioteket stänger för dagen.
  • Självklart är media välkommen att bevaka invigningen!

Maj Eriksson, bibliotekschef, Östersunds bibliotek, Tel. 063-14 30 48, 070-319 30 48

Sidan uppdaterad 2017-01-30