Publicerad 2017-02-03

Pressinbjudan: Följ med på en rullande pressträff

I år byggs två laddplatser för att kunna ta en elbusslinje i bruk med sex elbussar. Planen är att de första elbussarna är i gång 2018 i Östersund mellan Torvalla och Brittsbo.

Dessutom kommer stadsbusslinjenätet att utvidgas till Sånghusvallen i Krokoms kommun och ha en högre turtäthet. Allt för att fler ska kunna resa kollektivt och klimatsmart till exempel för att arbetspendla. Helt i linje med visionen att bli fossilfria och energieffektiva och att skapa en mer hållbar och miljövänlig kollektivtrafik.

Vi vill berätta mer om elbussprojektet och bjuda på en rundtur i buss på den tänkta elbusslinjen under max 1 timme. Där tillfälle ges att träffa ansvariga, och samverkanspartners för elbussprojektet för intervjuer.

Tid: 8.30 - 9.30 Tisdag den 7 februari

Avfärd från: Scandic Östersund city(Plaza)

Elbussprojektet är ett samverkansprojekt mellan:
Östersunds kommun, Nettbuss, Länstrafiken, Region Jämtland Härjedalen, Jämtkraft, Krokoms kommun.
Med på resan är även representanter från Scania som kommer att leverera bussarna, samt Berners.

Anne Sörensson, projektledare elbussprojektet.

Sidan uppdaterad 2017-02-03