Publicerad 2017-02-14

Världsfotografen Mattias Klum möter Östersundselever

Världsfotografen, filmaren och vattenambassadören Mattias Klum kommer till Norra skolan 16 februari mellan klockan 12.30 och 14.30 för att träffa en förberedelseklass med blandade nationaliteter samt en årskurs 5.

Eleverna har jobbat med temat ”Vatten – värt att vårda”. Mattias Klum kommer att samtala med eleverna om vattnets värde utifrån deras utställning och sina egna erfarenheter.

– Tillsammans med Östersunds kommun och branschorganisationen Svenskt Vatten vill jag öka medvetenheten hos allmänheten om vattnets värde och behovet av långsiktigt hållbara vattentjänster. Barnen är vår framtid och därför är det viktigt att vi talar om vatten- och miljöfrågor redan i tidig ålder. Barn är dessutom väldigt bra på att påminna oss vuxna om hur vi ska agera miljövänligt, säger Mattias Klum.som numera även kan titulera sig vattenambassadör för våra svenska vatten.

#Vattenresan
Som vattenambassadör ger sig Mattias Klum ut på en resa genom Sveriges 21 län för att aktualisera den viktiga vattenfrågan, såväl lokalt som nationellt. Under ett år kommer Mattias att dokumentera vattnets olika uttryck under fyra årstider. Genom hans ögon möter vi vattnets världar i sjöar, åar och älvar, och njuter av exceptionella landskap. När resan är slut ges höjdpunkterna ut i en bok för att bjuda in läsaren att njuta av våra unika vattenmiljöer och reflektera kring värdet av rent, friskt vatten.

Vattenresan

12.30 Lena hälsar välkommen

12.40 Svenskt Vatten, Mattias inleder med bildvisning och intervju/samtal.

13.10 Fika där man kan titta på utställningen som barnen har gjort.

13.30 Sånger: Vattensången och Goliat

Presentera sina "projekt".

Toaletterna

Dikter