Publicerad 2017-03-30

ÖFK föreslås få 900 000 kronor i nytt sponsringsavtal

Östersunds kommun kan komma att skriva ett ettårigt sponsringsavtal med Östersunds fotbollsklubb, ÖFK, för kommande säsong. På tisdag ska Kommunstyrelsen fatta beslut om avtalet som är värt 900 000 kronor.

Grundkravet för kommunens sponsringsavtal med idrottsklubbar och föreningar regleras i en sponsringspolicy som Kommunfullmäktige har fattat beslut om. Enligt policyn ska effekten, exponeringen, av sponsringen uppstå utanför kommungränsen och det lag eller den klubb som sponsras ska ha en tydlig koppling till Östersund.

Förra säsongen kom kommunen och ÖFK överens om ett sponsringsavtal värt 700 000 kronor, vilket betyder att klubben i år alltså får 200 000 kronor mer.

- Förra året var ÖFK:s första säsong i Allsvenskan. Vi har mätt exponeringen av ÖFK och Östersundshjärtat under 2016 och utifrån de mätningarna gör vi bedömningen att exponeringen i år är värd mer, säger Sylvia Nord, marknadskommunikatör på Östersunds kommun.

Samtidigt vidgar kommunen och ÖFK sitt samarbete. Fotbollsklubbens samiska kulturprojekt som ska pågå under året är också en aspekt som kommunen har haft med i sin bedömning av värdet för sponsringsavtalet.

- Vi ser verkligen fram mot att fortsätta sammarbetet med ÖFK, säger Sylvia Nord.

Ett sponsringsavtal är långt ifrån ett bidrag, utan ett affärsmässigt avtal mellan två parter. Kommunen har under vintern därför fört nära dialog med representanter från ÖFK för att hitta rimliga prisnivåer och motprestationer.

- Vi har haft en bra dialog med kommunen och tjänstemännen där. Förutom att kommunen och ÖFK har inlett ett samarbetar kring vårt kulturprojekt, är vi också väldigt glada över att få ha kvar Östersundshjärtat på våra matchdräkter – inte minst eftersom våra dräkter utsågs till Allsvenskans snyggaste förra året, säger Göran Matzén, marknads- och försäljningschef, Östersunds fotbollsklubb.

Sylvia Nord, marknadskommunikatör Östersunds kommun, Tel. 073-275 54 75

Göran Matzén, marknads- och försäljningschef, Östersunds fotbollsklubb, Tel. 070-316 16 88

Sidan uppdaterad 2017-03-30