Publicerad 2017-04-12

Är du entreprenör och har idéer om vad Thomée kan användas till?

Nu vill vi diskutera vad båten Thomée ska kunna användas till. Vi vill veta vad du som är entreprenör har för tankar, idéer och förslag för hur vi kan se till att Thomée blir den pärla i Storsjön som den förtjänar att vara.

Samla dina idéer och kontakta oss via mail till tillvaxt@ostersund.se senast den 26 april.

Östersunds kommun vill arrendera ut driften och verksamheten på Thomée under våren/sommaren 2017. För att få ett bra underlag för detta vill vi ha en dialog med de som är intresserade av att driva Thomée. På så sätt kan vi kombinera vad en potentiell operatör vill använda Thomée till med de önskemål kommunen har om Thomées drift och verksamhet. På det här sättet kan vi göra en bra och tydlig upphandlingsförfrågan senare under våren.

Fakta om Thomée

Båten Thomée har trafikerat Storsjön sedan 1880 och de tre senaste åren har båten renoveras för att kunna användas i minst 100 år till. Bland annat har akterdelen byggts om, den har fått en dieselmotor på drygt 300 hästkrafter och interiören har fräschats upp med sittplatser för passagerare. Även el- och hydraulsystem har gåtts igenom.

För mer information, kontakta:
Per Johansson, Tillväxtchef Östersunds kommun

Sidan uppdaterad 2017-04-12