Publicerad 2017-04-14

Vem ska göra den konstnärliga gestaltningen på Storsjöteatern?

Just nu pågår en rejäl upprustning av Storsjöteatern i Östersund. Anledningen till utbyggnaden är att Storsjöteatern, som ägs av kommunen, behöver få plats med ett nytt scenförråd och större logeutrymme, men också åtgärda saker som rör scenteknik, tillgänglighet, brandskydd och arbetsmiljö.

I samband med renoveringen ska en procent av kostnaden gå till konstnärlig gestaltning i lokalerna. Östersunds kommun söker därför just nu en konstnär som vill ta sig an uppgiften. Uppdraget innebär gestaltandet av den glaskub som kommer att bli utmärkande för Storsjöteatern, och att utsmycka övriga lokaler.

- Varje gestaltningsprojekt är väldigt roligt att ta tag i. Vi har bildat en grupp som gör urvalen. I den gruppen ingår en arkitekt, vår konstnärliga rådgivare, kommunens kultursamordnare, byggets projektledare och jag själv som kommunens konstansvariga. Dessutom finns den person med som för tillfället har hand om verksamheten i Storsjöteatern. Alla har vi våra visioner om hur det ska se ut samtidigt som ingen vet hur det kommer att bli. Jag har ju gjort många jobb av det här slaget och vet hur visionen förändras utefter vägen, säger Cathrine Jonsson, konstansvarig vid Kultur- och fritidsförvaltningen vid Östersunds kommun.

Ansökan från intresserade konstnärer ska vara inne senast den 2 maj.

Cathrine Jonsson, konstansvarig, Tel. 063-14 31 27

Sidan uppdaterad 2017-04-14