Publicerad 2017-05-02

Laddstationerna för elbussar börjar byggas i augusti

Det blir ABB som bygger de nya laddstationerna för den nya elbusslinjen mellan Brittsbo och Torvalla i Östersund - det står klart efter kommunens upphandling.

Under onsdagen den 3 maj träffar kommunens företrädare representanter från ABB och Jämtkraft för ett inledande byggmöte, på plats. Syftet med byggmötet är att gå igenom förutsättningarna och planen för byggandet.

Bygget av laddstationerna för elbussarna ska starta i mitten av augusti. Då med att kommunen utför vissa markjobb. Därefter kommer ABB att se till att själva laddstationerna kommer på plats, vilket beräknas vara klart i höst.

- Det är jätteroligt att vi nu kommer igång på allvar, säger Anne Sörensson, projektledare Grön trafik, Östersunds kommun.

I mitten av december 2017 beräknas de tre första elbussarna levereras till Östersund. Samma månad beräknas den nya elbusslinjen starta. Ytterligare tre elbussar kommer i början av 2019. Brittsbo och Sånghusvallen kommer då också att få kollektivtrafik till bostadsområdet. Busslinjens andra slutstation kommer att bli Torvalla.

Östersunds kommun satsning på elbussar sker i samarbete med Nettbuss, Länstrafiken, Region Jämtland Härjedalen, Jämtkraft, Trafikverket och Krokoms kommun.

Laddstationerna har upphandlats till en kostnad av 5 450 000 miljoner kronor.

Ann Sörensson, projektledare Grön trafik, Tel. 070-600 51 31

Sidan uppdaterad 2017-05-02