Publicerad 2017-07-05

Äldre man föll ur rullstol under promenad – avled senare på sjukhus

En äldre man som bor på ett av Östersunds kommuns boenden var förra veckan ute på promenad tillsammans med en personal. Mannen skjutsades i rullstol. Vid en järnvägsövergång fastnade rullstolens framhjul i rälsen och mannen föll ur rullstolen.

Efter två och ett halv dygn skickades mannen till sjukhus, där det konstaterades att mannen fått frakturer. Mannen lades in på avdelning i väntan på operation, men avled innan operationen kunde genomföras.

Enhetschefen på det aktuella boendet rapporterade, redan i samband med att sjukhusets personal konstaterat att mannen hade frakturer, händelsen till medicinskt ansvarig sjuksköterska och sektorchef på Vård- och omsorgsförvaltningen.

Medicinskt ansvarig sjuksköterska har startat en utredning av händelsen, med misstanke om fördröjd diagnos.

- Självklart beklagar vi djupt det inträffade, och våra tankar går till de anhöriga. Den utredning som medicinskt ansvarig sjuksköterska nu gör kommer att visa om det finns någonting som vi behöver förändra i våra rutiner för att se till att någonting liknande inte inträffar igen. Om det är på det viset kommer vi självklart omedelbart att göra de förändringarna, säger Tomas Paulsson, sektorchef på vård- och omsorgsförvaltningen.

Tomas Paulsson, sektorchef, Tel. 063-14 02 70

Sidan uppdaterad 2017-07-05