Publicerad 2017-07-07

Formellt beslut fattat om Fotbollsfesten

Kommunstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S) har fattat det formella politiska beslutet om att ordna en fotbollsfest på Hofvallen i samband med att ÖFK möter Galatasaray den 13 juli. Samtidigt har hon tagit ett ordförandebeslut om att ordna festligheter i Östersund i samband med returmötet en vecka senare.

- Det handlar om att få bjuda Östersundarna på en folkfest samtidigt som vi som stad visar ett gott värdskap. Det är ett bra tillfälle att marknadsföra Östersund när vi har internationella gäster, säger AnnSofie Andersson.

De båda tillställningarna har en total budget på 700 000 kronor och kommer att belasta kontot för stora evenemang som ligger under Kommunstyrelsen. Kostnaden för Fotbollsfesten den 13 juli kommer att hamna kring 400 000 kronor och motsvarande summa för returmötet den 20 juli är 300 000 kronor.

Programmet på Hofvallen på torsdag är nästintill klart. De som besöker eventet kommer att kunna köpa mat eller ta med sig egen picknickkorg och se matchen på storbildsskärm. Var och hur det blir när Östersund bjuder på folkfest i samband med Östersunds FK:s returmöte den 20 juli är fortfarande i planeringsfasen.

Utgångspunkten är att även den gången kunna visa matchen på storbildsskärm någonstans i Östersund. Kommunens eventsamordnare håller just nu på som bäst med att planera dagen utifrån de ekonomiska förutsättningar som ordförandebeslutet innebär.

AnnSofie Andersson, kommunstyrelsens ordförande (S), Tel. 070-598 32 35

Sidan uppdaterad 2017-07-07