Publicerad 2017-09-22

Stolta ÖFK ångar på med Regnbågs­hjärtat på tröjan

Under höstens spännande avslutning i Allsvenskan kommer Östersunds FK att spela sina bortamatcher med Östersunds nya regnbågshjärta på tröjorna. Kommunen är sedan tidigare huvudsponsor till ÖFK, och det välbekanta Östersundshjärtat har redan tidigare synts på lagets tröjor.

ÖFK:s Ronald Mukiibi i det nya bortastället, med Regnbågshjärtat på bröstet.

I samband med Prideparaden i Östersund för en vecka sedan lanserades det nya Regnbågshjärtat. Det symboliserar den öppna, välkomnande och inkluderande staden.

– Med Regnbågshjärtat ville vi särskilt betona värden som öppenhet och tolerans, säger Sylvia Nord, kommunikatör vid Östersunds kommun. Och nu tar vi tillfället att understryka den samhörighet som kommunen och ÖFK känner i de här frågorna. En extra dimension ger det ju att ÖFK så konkret visar på den röda tråden mellan bra humanistiska värderingar, gemenskap, utveckling och sportsliga framgångar.

– Tillsammans med Östersunds kommun, och i samförstånd med dem, är det med stolthet vi väljer att uppgradera "Östersundshjärtat" till "Regnbågshjärtat" på vårt bortaställ. Det känns otroligt bra att vi tillsammans med vår huvudsponsor väljer att hylla och profilera mångfalden, säger ÖFK:s ordförande, Daniel Kindberg.

HBTQ-certifiering

Östersunds FK är Sveriges första HBTQ-certifierade fotbollsklubb och även inom kommunen pågår ett projekt med HBTQ-certifiering av olika verksamheter. Det är ett strukturerat och målmedvetet sätt att förbättra såväl arbetsmiljö som bemötande.

Fokus för RFSL:s certifiering är HBTQ-personers livsvillkor, normer kopplade till kön och sexualitet samt vad ett HBTQ-kompetent bemötande innebär. Utbildningen berör alla diskrimineringsgrunder och undersöker hur flera olika normer samverkar. Ett historiskt perspektiv ges också över hur lagar och rättigheter förändrats över tid i Sverige.

Sylvia Nord, kommunikatör Östersunds kommun
063-14 41 27/073-275 54 75