Publicerad 2017-11-07

Utdelning av Östersunds kommuns kulturpris och kulturstipendium

torsdag den 9 november klockan 11.30 delas årets kulturpris och kulturstipendium ut i Rådhussalen, Rådhuset. Medias representanter är självklart välkomna att närvara vid utdelningen.

Som tidigare meddelat får Annika Norlin Östersunds kommuns kulturpris 2017 för sitt arbete främst som sångerska och låtskrivare. Annikas framgångar under artistnamnen Hello Saferide och Säkert! har sedan debutalbumet 2005 gjort henne till en av Sveriges mest omtyckta artister.

Årets kulturstipendium tilldelas, som tidigare meddelat, i år Trio Quinta & Lena Moén och Karin Tegenborg Falkdalen med 60 000 respektive 40 000 kronor. Trio Quinta och Lena Moén får stipendiet för att under en period kunna arbeta ostört med forskning efter mer musik från kvinnliga tonsättares penna. Karin Tegenborg Falkdalen får stipendiet för att under en period kunna bedriva arkiv- och biblioteksstudier för att arbeta fram idéer till populärvetenskapliga bokprojekt.

Under ceremonin på torsdag kommer politiker och tjänstemän från Kultur- och fritidsnämnden och dess förvaltning att närvara. Underhåller gör Trio Quinta.

I samband med utdelningen finns möjlighet att göra kortare intervjuer med kulturprisvinnaren och stipendiaterna. Längre intervjuer med Annika Norlin bokas med hennes representation.

Lena Byström, kultursamordnare, Tel. 063-14 37 13

Sidan uppdaterad 2017-11-07