Publicerad 2018-01-05

Special Olympics besöker Östersund

Den 9 - 10 januari kommer representanter från Special Olympics International, den organisation som beslutar var vinterspelen ska gå, att besöka Östersund och Åre. De kommer bland annat att titta på vilka arenor som finns här.

Tisdagen den 9 januari klockan 13 är media välkomna till en pressträff som kommer att hållas på Mediecentret, Skidstadion. Efter pressträffen är också journalister varmt välkomna att följa med på de guidade turer av Skidstadion och Östersund Arena som gästerna från Special Olympics International ska delta i.

Svenska Parasportförbundet har ansökt om att Special Olympics World Winter Games 2021 ska arrangeras i Östersund och Åre. Special Olympics World Winter Games är världens största breddidrottstävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning och cirka 3 000 aktiva kommer att tävla i nio olika idrotter. Om ansökan godkänns i vår så kan det innebära 100 000 gästnätter till regionen. Tävlingen innebär också en stor folkhälsosatsning för att få fler i rörelse.

Henrik Jansson, chef kultur- och fritidsenheten, Östersunds kommun, 072 – 450 24 92

Johan Strid, Generalsekreterare Svenska Parasportförbundet, 070 – 885 36 46

Sidan uppdaterad 2018-01-05