Publicerad 2018-02-06

Ny service där du kan få skuldhjälp

Nu på torsdag börjar Östersunds kommun med en helt ny service till dig som medborgare. En öppen mottagning för budget - och skuldrådgivning i drop in-form.

Varannan torsdag under jämna veckor med start åttonde februari kommer handläggarna att finnas på plats på Rådhusets kundcenter.

Du som privatperson ska då snabbt kunna få konsultation av någon av de tre budget-och skuldrådgivare som finns på plats.

- Tidigare har vi haft ganska lång väntetid, men nu kommer vi att ta ett nytt grepp, då vi har blivit fler som jobbar med detta. Tanken är att man ska kunna få en kort tid, vi tittar över behovet och vad de vill ha hjälp med, säger Therése Hedman, budget – och skuldrådgivare på Östersunds kommun och fortsätter:

- Om vi kan lösa det med bara lite tips och trix gör vi det på plats, annars bokar vi in en tid för vidare rådgivning.

Verksamheten startar åttonde februari, och kommer att genomföras på prov under våren.

Therése Hedman, Budget - och skuldrådgivare, 063-14 43 84

Sidan uppdaterad 2018-02-06