Porträtt: Elevassistent

Daniel Hamberg

Daniel Hamberg

Jobbar som: Elevassistent och fritidspedagog på Marieby skola

Har jobbat inom kommunen sedan: 2003

Vägen till mitt nuvarande jobb: Jag började vikariera på olika skolor innan jag fick en tillsvidaretjänst. Då jobbade jag som elevassistent i 7-8 år och sedan fick jag en tjänst som fritidspedagog och så har jag varvat lite mellan att vara fritidspedagog och elevassistent.

Roligast med mitt jobb är: Att se utvecklingen och glädjen, det är det absolut roligaste. När man ser att eleverna lyckas och lär sig.

Största utmaningen med mitt jobb är: Att hitta vägar så att alla barn klarar av att lyckas.

Så här hoppas jag att östersundarna märker av mitt jobb: Om en gammal elev eller kollega tar kontakt efter många år och säger ”Tjena Daniel!” på stan, så visar det att jag har betytt något för den personen och gjort något för den. Det känns bra.

Detta får mig att trivas på ett jobb: När det är högt i tak, man kan skämta med varandra och att man tar sig tid för att lyssna på varandra. Att det finns glädje bakom det man gör och att alla strävar åt samma håll och hjälper varandra. Att känna förtroende från alla runt om sitt jobb är också oerhört viktigt.

Mina intressen: Sport! Jag är ungdomsledare i Tandsbyns fotbollsklubb och så håller jag på med fiske, innebandy och styrketräning.

Bor: Frösön

Familj: Sambo

Detta gör jag helst en ledig dag: Då kopplar jag av, åker ut till stugan och fiskar.

 

Sidan uppdaterad 2017-11-30