Porträtt: Enhetschef

Helle Sörenssen

Helle Sörensen

Jobbar som: Enhetschef inom LSS.

I mitt jobb gör jag bland annat: Jag ansvarar för ett gruppboende, både vad gäller personalen och för att de boende får de insatser de har rätt till, att verksamheten följer kvalitetskraven och håller budgeten.

Har jobbat inom kommunen sedan: 2005

Vägen till mitt nuvarande jobb: Jag är utbildad sjuksköterska och jobbade först som det när jag kom till Östersund. Tjänsten jag har nu har jag haft sedan hösten 2014. Jag och min familj kommer från Danmark och vi valde att flytta hit till Östersund eftersom det är nära till fjällen, det finns bra utbildning, bra infrastruktur och olika jobbmöjligheter.

Roligast med mitt jobb är: Allt med mitt jobb är roligt! Jag har bra kontakt med de anställda och de anhöriga, men har jobbat för kort tid för att ha hunnit med att träffa de boende så mycket än. Jag gillar att hitta lösningar och driva verksamheten framåt tillsammans med personalen. Att ha en nöjd personal ger bra kvalitet till de vi ska hjälpa. Det hänger ihop.

Största utmaningen med mitt jobb är: Det är att hela tiden förbättra, att inte tänka att ”det här är bra nog”. Ekonomin är också en utmaning. Det är ju kommunala pengar så vi måste förvalta dem på bästa sätt.

Så här hoppas jag att östersundarna märker av mitt jobb: Genom att de boende upplever att de får en bra kvalitet och att både de själva och deras anhöriga känner sig trygga och att ”det blir ju bra det här”. Att vi ger bra vård och bra insatser. De vi jobbar för är i en beroendeställning och det är jätteviktigt att de känner sig trygga.

Detta får mig att trivas på ett jobb: Kollegor som man kan prata stort och smått med och som är bra vid varandra. Det ska inte finnas några dolda agendor – det är bland det värsta jag vet. Det kan ibland vara en ensam position som chef kan och då är det viktigt att få utbyte av andra, utan att det är någon prestige, så man kan dra nytta av varandra. Man kan inte kunna allt själv. En glad och positiv stämning är också viktigt.

Mina intressen: Draghundar – det var bland annat därför vi flyttade till Jämtland. Vi har byggt upp både en kennel och ett spann. Jag gillar att vara ute i skog och mark och att rida.

Bor: Ytterån

Familj: Man och två barn

Detta gör jag helst en ledig dag: Då börjar jag gärna dagen med att mysa med barnen i soffan på morgonen och sen vara ute. Kanske ta en runda med hundarna eller i båten. Eller ta mig långt ut på fjället utan att ha mobilen på. Då kan jag slappna av ordentligt.

 

Sidan uppdaterad 2017-11-30