Porträtt: Integrationsassistent

Porträtt av Mubara A Abulhassan

Mubara A Abulhassan

Jobbar som: Integrationsassistent

I mitt jobb gör jag bland annat: Jag hjälper nyanlända med boende, skola, hälsokontroller och förmedlar kontakter med olika myndigheter.

Har jobbat inom kommunen sedan: 2011

Vägen till mitt nuvarande jobb: Jag kom till Sverige för elva år sedan och efter att ha jobbat med en dokumentärfilm för UNHCR i Västafrika kom jag tillbaka till Sverige och Östersund. Då fick jag först praktikplats här på Integrationsservice som sedan förlängdes och till slut blev det en fast tjänst.

Roligast med mitt jobb är: Att träffa människor från olika håll i världen med olika kultur och språk. Samtidigt som jag delar vissa erfarenheter med dem lär jag mig saker hela tiden.

Största utmaningen med mitt jobb är: Att få människorna att trivas och inte flytta härifrån. Östersund satsar mycket på det, men även allmänheten behöver jobba med detta. Är man granne med en nyanländ familj kan man bli deras vän och då är det lättare för dem att trivas.

Så här hoppas jag att östersundarna märker av mitt jobb: Genom att jag visar hur de kan bli en länk mellan de nyanlända och samhället. I filmen jag håller på med just nu lyfter vi till exempel fram goda exempel på vad man kan göra.

Detta får mig att trivas på ett jobb: Framför allt bra arbetskamrater, som ställer upp och hjälper varandra för att man ska kunna ge bra service med kvalitet.

Mina intressen: Filma, spela musik och sport: fotboll, basket och ishockey.

Bor: Odensala

Familj: Fru och fyra barn

Detta gör jag helst en ledig dag: Är med barnen och leker med dem, eller gör något annat roligt tillsammans.

Sidan uppdaterad 2017-11-30