Porträtt: Verksamhetsutvecklare

Monica Holm

Monica Holm

Jobbar som: Verksamhetsutvecklare inom Måltidsservice.

I mitt jobb gör jag bland annat: Arbetet är väldigt varierande och jag jobbar ofta med större projekt för att förbättra verksamheten i hela enheten som består av 82 kök. Jag arbetar för att alla 180 medarbetare ska få möjlighet att ge lika bra service till sina gäster trots olika förutsättningar i kökens utformning och standard. Just nu leder jag arbetet i två grupper den ena har inriktning på arbetsmiljöförbättringar och den andra på miljöförbättringar. En annan del av arbetet är att tillsammans med arkitekt ta fram ritningar vid om- och nybyggnation av kök. I övrigt jobbar jag mycket med att bygga system och strukturer, det ingår inget praktiskt arbete i kök.

Har jobbat inom kommunen sedan: 1990

Vägen till mitt nuvarande jobb: Jag har gått Hotell- och restaurangutbildning i Åre och byggt på det med bl.a. ledarskap och ekonomi. Jag har jobbat både inom restaurangvärlden, i Landstinget och i kommunen – bland annat som kock på förskolor och ansvarig på gymnasiekök. Sedan började jag jobba mer med logistiken, blev biträdande enhetschef och det har utvecklats till det jag jobbar med idag.

Roligast med mitt jobb är: Att det är blandat! Det blir aldrig långtråkigt. Vissa dagar är det personalfrågor och andra dagar verksamhetsutveckling. Det är väldigt varierat över tid. Det är också väldigt spännande att vara med i alla förändringar som pågår i Östersund från att enheten endast ansvarade för skolmat till att numera servera måltider till förskola, skola och SÄBO.

Största utmaningen med mitt jobb är: Att få alla medarbetare att känna sig delaktiga och få fram hur var och en kan hjälpa till för att det ska bli så bra förbättringar som möjligt. Här jobbar jag mycket med kommunikation.

Så här hoppas jag att östersundarna märker av mitt jobb: Att de får goda och bra offentliga måltider. Det är det vi jobbar för.

Detta får mig att trivas på ett jobb: Att det är varierande och att det finns möjlighet att utvecklas, och att jag möter andra människor som gör att jag lär mig nya saker.

Mina intressen: Jag tycker att många saker är roliga, men jag har inget specifikt intresse. Jag gillar att lära mig nya saker och använder gärna Internet för att fördjupa kunskaperna. Annars gillar jag att sticka, virka och vara ute i naturen.

Bor: Blomängen.

Familj: Man och dotter.

Detta gör jag helst en ledig dag: Det beror på årstiden, men jag är gärna vid vårt fritidshus. Jag gillar att vara aktiv eftersom jag har ett stillasittande arbete. Kanske tar jag en långpromenad, eller så lyssnar jag på en ljudbok. Jag umgås såklart gärna med familjen och äter en god middag efter att vi lagat den tillsammans. Avslutar kvällen med att snacka, skratta och spela sällskapsspel.

Sidan uppdaterad 2017-11-30