Publicerad 2016-10-12

UCCN 2016 nominerade till exportpris

UNESCO Creative Cities Networks årsmöte i Östersund och Jämtland Härjedalen är nominerade till Swedavias Exportpris på Guldgalan.

Människor står på en scen under UCCN.

 

Swedavias Exportpris delas ut till en person, ett företag eller ett projekt som skapat exportmogna produkter som ger ökad internationell trafik.

- Jag blir så glad för denna nominering, säger AnnSofie Andersson, Kommunstyrelsens ordförande. Det är viktigt att framhålla alla de personer och organisationer i Östersund och Jämtland Härjedalen som genom sitt stora intresse och engagemang bidragit till först utnämningen Creative City of Gastronomy men framförallt genomförandet av kongressen. Det imponerade stort på alla våra gäster som åkte hem med en fantastisk upplevelse i vår stad.

Östersund har varit medlem i UCCN sedan 2010 som ” Creative City of Gastronomy”. Några mål med medlemskapet har varit att marknadsföra Östersund och länet som matregion och synligagöra de kreativa näringarna. När Östersund och Jämtland Härjedalen i september stod värd för årsmötet var deltagare från runt 100 medlemsstäder på plats i Östersund och det gav ett utmärkt tillfälle att visa upp Östersund och länet för en internationell marknad.

Här är motiveringen till nomineringen:

"Medlemskapet i UCCN ger det regionala näringslivet möjlighet till internationella utbyten inom mat/gastronomi, samt andra kulturgenrer som t ex musik, design, litteratur och hantverk. Årsmötet 2016 som hölls i Östersund har skapat möjlighet till affärsutbyten och internationell marknadsföring av länet som en kreativt gastronomisk region fylld av kultur och entreprenörskap. Östersund och regionen stod som värd till besökare från städer i 54 olika länder och värdskapet kommer garanterat att leda till nya reseanledningar för besökare från hela världen."

Vinnaren presenteras på Guldgalan den 10 november.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-10-12