Publicerad 2016-11-09

Surfbuktens uppercut på galan – blev "Placebrander of the year"

I hårdast tänkbara konkurrens tog Surfbukten i Östersund hem utmärkelsen ”Placebrander of the year”. Vinnaren avslöjades vid en gala i Växjö på onsdagskvällen, och en glädjestrålande Simon Jaktlund fick kliva upp på scenen och ta emot priset.

Person som surfar i vattnet en bit utanför Surfbukten i Östersund

Foto: Tomas Ärlemo

Utmärkelsen ”Placebrander of the year” har funnits sedan 2013 och premierar imponerande insatser inom platsmarknadsföring. Insatser som i någon form syftar till att stärka en plats varumärke och generera fler invånare, besökare, evenemang, investeringar eller etableringar.

Surfbukten var ett av fem nominerade bidrag i år, och initiativtagaren och eldsjälen Simon Jaktlund kommenterar utmärkelsen:

– Helt otroligt överfantastiskt känns det, att lilla bukten får vara med om detta. Och vilket kvitto på allt slit som så många gjort för att ta bukten dit den är. Nu kör vi, bara kör!

Fick flest röster

När allmänhetens röster var räknade visade det sig alltså att ”outsidern” Surfbukten nådde ända fram.

– Det är så otroligt kul att Surfbukten fick utmärkelsen "Placebrander of the year" och jag blir väldigt stolt som Östersundare, säger Sylvia Nord, marknadskommunikatör på Östersunds kommun.

Sylvia var på plats vid prisutdelningen i Växjö, och hon poängterar att utmärkelsen till Surfbukten är viktig för hela Östersund.

"Så mycket mer än vinterstad"

– Simon Jaktlund är ju en sann eldsjäl, det går inte att ta miste på att han brinner för att utveckla Östersund. Han har under de senaste åren skapat är en viktig och skön mötesplats för många Östersundsbor, en mötesplats som också stärker vår attraktivitet för både besökare och inflyttare. Östersund är känd som en vinterstad, men vi är såklart mycket mer än det. Det visar inte minst den här utmärkelsen, kommenterar Sylvia Nord.

Anette Tandberg, vd på Destination Östersund, gläds också med Surfbukten:

– Det här är stort, mycket stort. och så välförtjänt. Simon Jaktlund och Surfbukten har satt Östersund på upplevelsekartan i Sverige och tydliggjort Östersunds själ, säger Anette Tandberg.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-12-20