Publicerad 2016-11-10

Jon Henrik ska blåsa liv i orkestermusiken

Musik är mycket mer än det som finns på tv och Youtube. Arrangörerna bakom årets höstkonsert vill få barnen att öppna ögonen för instrument som spelas i symfoniorkestrar. Och i år får de draghjälp av Jon Henrik Fjällgren.

Artisten Jon Henrik Fjällgren klädd i samisk folkdräkt.

Jon Henrik Fjällgren ska framföra fyra av sina egna låtar under konserten.

Det är sjätte året i rad som en höstkonsert, som ska öka intresset för instrument som spelas i symfoniorkestrar, arrangeras i Östersund.

- Rent generellt hoppas vi att sådana här arrangemang också ska väcka ett intresse för klassisk musik, förutom symfoniinstrument. Om vi lyckas väcka intresset hos barn och unga nu, så kommer det att finnas med dem hela livet, säger Bosse Öberg, lärare vid Kulturskolan, och arrangör för konserten via Östersunds orkesterförening och Kulturskolan.

Familjekonserten, som äger rum för allmänheten på lördag i Excercishallen, Stadsdel norr, framförs också under fredagen i form av ett antal skolkonserter.

Konserterna är ett samarbete mellan Östersunds orkesterförening, Östersunds ungdomssymfoniker och unga trumpetare från Åre församling och deras lärare Torkel Johansson. Med på konserten är också Vokalensemblen från Kulturskolan och deras ledare Lena Moén.

Gästartisten Jon Henrik Fjällgren har även med sig sin kapellmästare Emil Kreivi som kommer att vara elbasist.

Familjekonsert

  • Var: Excercishallen, Stadsdel norr.
  • När: Lördag 12 november, klockan 14.00.
  • Vad: Konserterna med Jon Henrik Fjällgren är ett samarbetsprojekt mellan flera olika aktörer, bland annat Kulturskolans två ensembler Ungdomssymfonikerna och kören Vokalensemblen som kommer att medverka tillsammans med Östersunds orkesterförening och Unga blåsare i Åre församling. Samarbetet sker även via RUM (Riksförbundet unga musikanter) och region Jämtland/Härjedalen samt Estrad Norr.
  • Gästartist: Jon Henrik Fjällgren och hans kapellmästare Emil Kreivi.
  • Dirigent: Bo Öberg.
  • Konferencier: Inga-Lena Eriksson.
  • Inträde: 150 kronor. Under 20 år: 50 kronor. Biljetter handlas från klockan 13.00 i Excercishallen.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-11-10