Publicerad 2016-11-22

Ulrika debuterar med fotoutställning: "Fjällskogen är min stora kärlek"

Ulrika Paulsson, handläggare på Vård- och omsorgsförvaltningen, har jobbat inom Östersunds kommun i 30 år. Men just den här veckan är speciell. För första gången har hon en egen utställning och visar upp sina naturfotografier som tavlor.

Ulrika Paulsson vid sina fototavlor

Ulrika Paulsson vid några av sina fototavlor på Prästgatan 58.

 

Utställningen finns den här veckan att beskåda på Prästgatan 58 – kommunens mötesplats för äldre.

Ulrika låter oss ta del av hennes stora kärlek – fjällskogen – som hon dokumenterat med runt 40 000 bilder som hon lagrat där hemma. Men det är med blandade känslor hon hänger ut sina första fototavlor.

– Lite pinsamt är det nog, säger hon med ett leende. Jag tycker inte om att bli granskad och synad. Det finns alltid de som kan det här bättre än jag. För mig är det bara något jag tycker är roligt.

Välkommen present

Ulrika har alltid haft en kreativ ådra, men det var inte mer än tre år sedan som hon började fotografera.

– Jag fick en kamera i julklapp och blev helt såld. Det var så himla roligt!

På sociala medier är det många som redan fått ta del av hennes färgstarka bilder, de flesta tagna i Mårdsundsbodarna i Bydalsfjällen. Motiven är djur och natur.

– Jag går ut på morgonen en timme innan solen går upp, nästan alltid ensam, och har inte en aning om vad jag ska möta eller se. Den känslan är så häftig, berättar Ulrika.

Djuren är favoriter

– Jag ser andra saker nu när jag har kameran med mig. Eller så har jag blivit så gammal att jag har tid att se andra saker!

– Djuren är det roligaste, de går inte regissera, säger Ulrika som visat upp många bilder i tv eftersom hon flitigt skickar in väderbilder.

Den här veckan tillbringar Ulrika på Prästgatan 58 eftersom hon arbetar med temaveckan ”Inspiration bostad” för äldre. Då passade det perfekt att hänga ut sina verk samtidigt.

Ett besök rekommenderas.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-11-22