Publicerad 2016-12-03

Hyllningar och årets guldstjärnor utdelade på Jamtli

I skenet av julmarknadens ljus och till ljudet av värmande vantapplåder delades ikväll årets Guldstjärnor ut och östersundare hyllades av kommunen på Jamtlis lilla scen.

Emma Arnesson tilldelas Guldstjärnan som årets serviceperson.

Emma Arnesson vann Guldstjärnan som årets serviceperson.

Guldstjärnan delas årligen ut till en person och ett företag eller arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande. Det är länets medborgare som nominerar servicepersonerna- och företagen och finalisterna väljs sedan ut av en jury med representanter från näringslivet, kommunen och universitetet.

Den serviceperson som tilldelades Guldstjärnan var Emma Arnesson. Hon prisas för sitt engagerade arbete vid flyktingförläggningen i Grytan. Ur motiveringen: ”Hon gör allt i sin makt för att tillvaron för de nyanlända ska bli så bra som möjligt. En klart lysande stjärna.”.

– Det finns så otroligt många drivna människor här i Östersund och att jag är den som prisas, i så hård konkurrens, känns helt fantastiskt. Den verksamhet som jag jobbar inom kanske inte förknippas med service, men välkomnande och gott bemötande är otroligt värdefullt oavsett vilken verksamhet man verkar inom, säger Emma.

Det serviceföretag som vann Guldstjärnan var Siolia tatuering, som drivs av Sara Lindberg. Hon erbjuder bland annat erbjuder medicinsk tatuering i samarbete med Region J/H. Ur motiveringen: ”Hon har ett stort hjärta och möter varje kund med genuint intresse.”

Sara Lindberg, Siolia tatuering, tilldelas Guldstjärnan som årets serviceföretag.

– Det här känns ju hur roligt som helst. För mig är god service att verkligen lyssna och försöka förstå mina kunders berättelser och det är härligt att det uppmärksammas på det här sättet, säger Sara.

Hyllningarna

Östersunds kommuns hyllningar går till personer eller verksamheter som är med och utvecklar Östersund på ett positivt sätt och bidrar till att göra Östersund till en ännu härligare plats att bo på. Årets hyllningar gick till:

Ellen Sundberg 23-årig artist inom genren americana som släppte en ny skiva i höstas. Skivan spelades in i klassiska Woodstock och prisas av recensenterna. Motivering: ”För dina vackra toner som sprider sig långt utanför länets gränser”.

Fredrik Andersson Eldsjäl och visionär på Parasport J/H. Fredrik anordnar aktiviteter och evenemang inom parasport, både för våra kommuninvånare och internationella tävlingar, bland annat EM i kälkhockey. Motivering: ”För ditt stora driv och engagemang för parasporten.”

Irene Fregelin Vice ordförande i Röda korset i Östersund och väldigt engagerad i våra nyanlända, bland annat ute på Grytan. Motivering: ”För ditt stora och varma engagemang för våra nyanlända.”

Nätverket Hungrig Ett forum för unga visionärer och eldsjälar i Jämtland som vill vara med och tycka och tänka om allt från uteliv, destinationsutveckling, urbanisering till mat. Ur forumet föddes även TEDx Östersund. Motivering: ”För eldsjälarnas starka och viktiga kraft i utvecklandet av Östersund.”

Tomas Eliasson VD för Grund & Takteknik och mannen bakom tävlingen ”För Östersund” som resulterade i Östersunds första padeltennisbana i Lövbergaparken. Motivering: ”För att du genom din innovativa tävling ”För Östersund” bidragit till en bättre plats att bo och leva på.”

Årets fem hyllade tar emot publikens applåder.

Årets hyllningar tilldelades (från vänster) Irene Fregelin, Ellen Sundberg, Fredrik Andersson, Tomas Eliasson och Nätverket Hungrig (här representerat av Emma Arnesson).

Ellen Sundberg tar emot hyllningen.

- Det här ska jag fira genom att ge en riktigt bra konsert tillsammans med Doug Seegers alldeles strax, säger Ellen.

Irene, Jamtli, hyllning

- Det allra viktigaste är att vara en bra medmänniska. Det är så jag känner att jag verkligen gör skillnad, säger Irene.

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen
Sidan uppdaterad 2016-12-03